vineri, septembrie 30, 2022

David Popovici, înotătorul român în vârstă de 17 ani, care scrie istorie în natația mondială, a dezvăluit cum reușește să se mențină în formă pentru competițiile importante și a oferit câteva detalii despre regimul său alimentar.

La doar 17 ani, Popovici a scris deja istorie în natație. Ultima izbândă a sportivului antrenat de Adrian Rădulescu a fost consemnată sâmbătă seară, la Campionatele Europene de la Roma, unde a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial, 46,86!

Te-ar mai interesa: Se revine sau nu la școala online? Anunțul de ulti...

Mâncărurile de care nu se atinge

În cadrul Fair Play Podcast, înaintea competiției de la Roma, David Popovici a vorbit despre alimentație, a dezvăluit că uneori are și opt mese pe zi și încearcă să se ferească de mâncărurile procesate sau fast food.

„Am o masă înainte de antrenament, o masă imediat după antrenament. După, ajung acasă, mai mănânc ceva, apoi prânzul. Când zic ‘ceva’, nu e puțin, e o masă de om obișnuit în ceea ce privește cantitatea. Nu am măsurat caloriile niciodată tocmai pentru că la mine nu contează cât de mult mănânc. Important e să mănânc sănătos și să mă feresc de mâncăruri procesate, fast food, junk food.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Un comportament responsabil al f...

Prânzul e deja a patra masă. După prânz, poate mai mănânc ceva până în antrenament. Aici, mai puțin, poate un baton cu lapte. După, încă o masă după antrenament, iar apoi cina. Cred că deja s-au adunat șapte mese. Uneori am și opt. Am nevoie pentru că ard foarte mult.

Cred că dacă m-aș lăsa de înot bruc, m-aș îngrășa imediat. Mă ajută și metabolismul puțin, dar faptul că înot într-o zi obișnuită, în medie, 15 kilometri pe zi, arde foarte mult”, a spus David Popovici, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Obiecte pe care să nu le ții niciodată în casă. Al...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private