duminică, iunie 26, 2022

O echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au avut parte de o operație mai puțin obișnuită. Un pacient în vârstă de 55 de ani a înghițit în mod voluntar mai multe obiecte metalice care ar fi putut să îi pună viața în pericol.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, pacientul, care suferă de afecţiuni psihice, a înghiţit trei pioneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de uşă, o brăţară de mână, o monedă, precum şi o bucată de metal, parte a unui termometru de cameră care conţinea mercur.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

„În cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Judeţean Suceava, formată din medicii gastroenterologi Rami Ababneh, Bucatariu Sidonia, Golea Andreea, asistenta Olariu Mirela, s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit: un bărbat de aproximativ 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascutiţe, care puteau provoca complicaţii digestive, precum perforaţie intestinală sau ocluzie intestinală, şi trebuiau scoase, prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede, atât timp cât încă se mai aflau în stomac şi prima parte a intestinului subţire al pacientului”, au precizat oficialii spitalului din Suceava potrivit presei locale.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Aceştia susţin că nu este primul caz de acest fel, dar „este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte”.

Intervenţia echipei medicale a durat aproximativ trei ore.

Ulterior intervenţiei, pacientul a fost monitorizat în Unitatea de Primiri Urgenţe, după care a fost transferat pentru supraveghere la spitalul din Vatra Dornei, pacientul fiind din această localitate.

„În prezent spitalul se află în plină procedură de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziții ce vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru ca pacienții din județ să beneficieze de cele mai noi inovații tehnologice medicale”, a mai transmis conducerea Spitalului Județean

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private