vineri, iunie 9, 2023

Un bărbat din Arad a ajuns zilele trecute la Spitalul de Urgență Arad cu viermi ieșindu-i din corp.

„Am fost deja în spital în ultimele două zile şi am refăcut întregul circuit prin care a trecut pacientul, începând de la momentul în care a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe și până a decedat. Vom avea primele concluzii în următoarele două – trei zile”, a spus, pentru Agerpres, directorul DSP Arad, Geanina Potolia.

Bărbatul a ajuns la spitalul din Arad în data de 15 iunie, ora 18:34, adus de un echipaj de prim-ajutor din localitatea Iermata. Acesta lucra ca cioban și locuia pe câmp, la stână.

„La sosire, pacientul a prezentat o stare profund alterată, inconștient, cașectic, în stare de șoc toxico-septic, cu fața şi gâtul acoperite de viermi, care ieșeau din fistule de la nivelul feței precum şi din tubul de traheo-stomă. Pacientul a fost igienizat imediat la garderobă dar, în ciuda spălărilor repetate, a continuat să elimine viermi din căile respiratorii superioare. Pacientul a fost recoltat, s-a instituit imediat tratamentul complex de terapie intensivă, a fost trimis la investigațiile imagistice (tomografie de cap, torace şi abdomen) şi a fost monitorizat permanent. Au fost organizate consulturile de specialitate necesare (ATI, chirurgie, infecțioase, interne), a fost implicată asistenta socială şi a fost internat la ATI II în cursul dimineții următoare, la ora 07.30”, au transmis reprezentanții spitalului.

Familia care îl angajase pe bărbat a povestit că acesta ar fi fost ”un caz social, fără familie, avea un frate plecat în străinătate cu care nu ținea legătura”.

Potrivit SCJU Arad, pacientul era cunoscut cu neoplasm de bază de limbă (cancer), fiind investigat şi tratat doar în Timișoara, de unde a părăsit spitalul în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce a făcut radioterapie.

„Pacientul a fost găsit inconștient, cu viermi ieșind din el, de un membru al familiei unde locuia și care a solicitat serviciul 112. Pacientul a continuat să elimine viermi şi după transferul în terapie intensivă, unde a decedat după câteva ore. Personalul medical implicat în îngrijirea acestui pacient a făcut tot ce este omenește posibil pentru a-i asigura asistența şi îngrijirile medicale necesare”, au mai transmis reprezentanții SCJU Arad.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private