luni, noiembrie 30, 2020
Elena Oceanu

Traim cu preconceptia ca acneea este o problema a adolescentei, cu toate astea multe femei mature, trecute chiar de 30 de ani, se lupta in continuare cu cosurile.

Editia americana a revistei Prevention citeaza un studiu publicat in Journal of Drugs in Dermatology care explica principalele cauze ale acneei in randul adultilor.

Hormonii masculini

Una dintre cauzele aparitiei cosurilor la femei tine de nivelul hormonilor masculini, precum testosteronul. Prezent si in corpul femeiesc, secretia in exces a testosteronului favorizeaza ingrasarea pielii prin productia de sebuum. Pe acest fond, bacteriile care cauzeaza inflamatii ale pielii si cosuri se inmultesc si cauzeaza un aspect adolescentin nu tocmai flatant pentru femeile mature. Excesul de testosteron duce si la pilozitate sporita. Daca ati observat ca va creste par prin zone unde nu ar trebui, spre exemplu perciunii nu se opresc la nivelul urechii si se prelungesc pe obraz, ar fi bine sa consultati un medic endocrinolog.

Aerul poluat

Mediul urban abunda in praf si in particule poluante provenite mai ales de la autoturisme. Acestea afecteaza tenul si patrund prin porii pielii, inflamand diverse zone ale fetei. Este de la sine inteles ca nu puteti parasi orasul si sa va mutati undeva intr-un mediu mult mai putin poluat, dar aveti mare grija la igiena pielii si la ingrijirea ei. Totodata, exista mai multe crème dar si fonduri de ten care actioneaza ca o bariera intre piele si mediul exterior. Pentru a alege crema sau fondul de ten potrivit, consultati un dermatolog sau o cosmeticiana. Continuarea pe lyla.ro. 

 

Parteneri