De ce apare pofta de dulce și cum o combatem? Nutriționist: „Fiecare poftă trădează o carență în corp”

Din cuprinsul articolului

Pofta de dulce apare atunci când suntem dependenți de zahăr sau, de asemenea, când organismul nostru încearcă să semnaleze o carență. Zahărul rafinat este unul dintre cele mai nocive substanțe pentru sănătatea ta. Astfel este esențial să înțelegi ce anume cauzează această poftă și cum o poți combate.

Zahărul, consumat în cantități excesive, poate avea efecte negative, puternice, asupra organismului tău. Acesta este asociat cu dezvoltarea inflamației din corp, afectează anumite funcții ale organismului și poate duce la apariția unor afecțiuni grave, precum cancerul.

De ce apare pofta de dulce?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie că pofta de dulce poate semnala, adesea, o carență a organismului.

„Corpul nostru este mult mai inteligent decât realizăm și ar fi extraordinar dacă am învăța încă din școală să interpretăm anumite semnale de alarmă.

E bine de știut că fiecare poftă trădează o carență în corp și de multe ori suntem tentați să tratăm pofta cu preparatul pe care îl poftim. Aceasta nu este întotdeauna soluția optimă, fiindcă exact de acel lucru corpul nu are nevoie.
Spre exemplu, atunci când corpul nostru tânjește după dulce, de fapt el are nevoie de câțiva nutrienți importanți și dacă îi oferim contrariul s-ar putea să intrăm în bucluc.

Atunci când avem poftă de dulce, corpul ne transmite că are nevoie să ne îmbunătățim banca de vitamine cât și de mineralele, nu are suficient crom (care reglează zahărul din sânge) cât și magneziu, ambele pot afecta insulina.

De asemenea, corpul încearcă să spună că are nevoie pe lângă toate de un procent mai mare de sulf și triptofan.

Triptofanul în primul rând face parte din grupa aminoacizilor esențiali și este utilizat de creier împreună cu vitamina B6, nicotinamida și magneziu pentru a produce serotonina, un neurotransmitator important care are rolul, printre altele, să asigure transmiterea mesajelor creierului la unul din mecanismele biochimice ale somnului.

Pentru a ajuta corpul să rezolve această problemă, creșteți consumul de proteine. Acestea sunt molecule lungi formate din „caramizi” de aminoacizi printre care și triptofanul, aminoacidul responsabil cu starea de bine și răzpunzator pentru sintetizarea proteinelor”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

5 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

6 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

6 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

7 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

7 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

8 ore ago

Citeste si: