Sari la conținut

De ce apare pofta de dulce și cum o combatem? Nutriționist: „Fiecare poftă trădează o carență în corp”

fluctuațiile glicemiei

Din cuprinsul articolului

Pofta de dulce apare atunci când suntem dependenți de zahăr sau, de asemenea, când organismul nostru încearcă să semnaleze o carență. Zahărul rafinat este unul dintre cele mai nocive substanțe pentru sănătatea ta. Astfel este esențial să înțelegi ce anume cauzează această poftă și cum o poți combate.

Zahărul, consumat în cantități excesive, poate avea efecte negative, puternice, asupra organismului tău. Acesta este asociat cu dezvoltarea inflamației din corp, afectează anumite funcții ale organismului și poate duce la apariția unor afecțiuni grave, precum cancerul.

De ce apare pofta de dulce?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie că pofta de dulce poate semnala, adesea, o carență a organismului.

„Corpul nostru este mult mai inteligent decât realizăm și ar fi extraordinar dacă am învăța încă din școală să interpretăm anumite semnale de alarmă.

E bine de știut că fiecare poftă trădează o carență în corp și de multe ori suntem tentați să tratăm pofta cu preparatul pe care îl poftim. Aceasta nu este întotdeauna soluția optimă, fiindcă exact de acel lucru corpul nu are nevoie.
Spre exemplu, atunci când corpul nostru tânjește după dulce, de fapt el are nevoie de câțiva nutrienți importanți și dacă îi oferim contrariul s-ar putea să intrăm în bucluc.

Atunci când avem poftă de dulce, corpul ne transmite că are nevoie să ne îmbunătățim banca de vitamine cât și de mineralele, nu are suficient crom (care reglează zahărul din sânge) cât și magneziu, ambele pot afecta insulina.

De asemenea, corpul încearcă să spună că are nevoie pe lângă toate de un procent mai mare de sulf și triptofan.

Triptofanul în primul rând face parte din grupa aminoacizilor esențiali și este utilizat de creier împreună cu vitamina B6, nicotinamida și magneziu pentru a produce serotonina, un neurotransmitator important care are rolul, printre altele, să asigure transmiterea mesajelor creierului la unul din mecanismele biochimice ale somnului.

Pentru a ajuta corpul să rezolve această problemă, creșteți consumul de proteine. Acestea sunt molecule lungi formate din „caramizi” de aminoacizi printre care și triptofanul, aminoacidul responsabil cu starea de bine și răzpunzator pentru sintetizarea proteinelor”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: