Sari la conținut

De ce bărbaţilor le este greu să-şi dea seama ce stare de spirit ai, doar privindu-ţi expresia feţei

Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au supus un grup de bărbaţi şi unul femei unui test: le-au arătat fotografii cu chipurile unor persoane apoi le-au pus diverse întrebări în legătură cu acestea.

În timp ce răspundeau la întrebări, creierul lor era scanat. Dacă femeile şi-au dat seama de personalitatea celor din fotografii, bărbaţii au fost puşi în dificultate.
În urma scanării creierului, cercetătorii au observat că în cazul bărbaţilor, sângele a pătruns cu o viteză mai mare în zona responsabilă cu procesarea emoţiilor.  Din această cauză creierul lor lucrează mai greu când trebuie să ia decizii sociale şi să înţeleagă emoţiile.
Rezulatele studiului ar putea fi cheia către noi tratamente pentru persoanele cu autism care au aceleaşi dificultăţi în a citi şi a distinge diferite emoţii de pe chipul cuiva.

Citeste si:
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.