Sari la conținut

De ce boli suferă Donald Trump. Informația care a provocat o undă de ȘOC

Foto: Retete si Vedete

Fostul președinte american Donald Trump nu a oferit voluntar prea multe informații despre sănătatea sa în anii în care a fost în centrul atenției, însă starea sa de bine a fost analizată de membrii publicului și de experți din întreaga lume. De la Covid la colesterol ridicat, iată ce s-a aflat despre sănătatea fostului lider.

În timpul celor patru ani de mandat, fostul președinte american a rămas extrem de discret cu privire la orice afecțiune, inclusiv la lupta sa cu COVID-19.

Donald Trump a contractat virusul în 2020, devenind astfel unul dintre mai mulți lideri de profil înalt care au contractat virusul la începutul pandemiei.

El a fost tratat la Walter Reed National Military Medical Center, iar la întoarcerea sa la Casa Albă a scris pe Twitter că „se simte foarte bine”.

Dar, în ciuda afirmațiilor îndrăznețe despre recuperarea sa, este posibil ca președintele să fi fost mai bolnav decât s-a recunoscut public la acea vreme.

Medicul Casei Albe, Sean Conley, a recunoscut ulterior că Donald Trump a avut febră mare și niveluri de oxigen suboptime.

De asemenea, Trump a fost tratat cu Remdesivir, un medicament cunoscut pentru că ajută pacienții să se recupereze în urma virusului, potrivit expertului.

Patru persoane familiare cu starea de sănătate a președintelui, au raportat ulterior, în 2021, că liderul a avut de fapt o problemă pulmonară asociată cu o pneumonie din cauza infecției sale.

Pe măsură ce și-a încheiat președinția, Trump a continuat să insiste asupra sănătății sale perfecte, personalul său medical confirmând adesea că nu are nicio afecțiune de bază.

În 2016, unul dintre foștii medici ai lui Trump a declarat chiar că Trump ar putea fi „cel mai sănătos individ care a fost ales vreodată pentru președinție”.

Trump afrimă că raportările privind decesele de COVID-19 sunt exagerate

Informația care a provocat o undă de ȘOC

Anul trecut, însă, liderul Partidului Republican a făcut un comentariu nepotrivit despre sănătatea sa, care a provocat o undă de șoc în guvernul american.

Într-un interviu acordat Washington Post, Trump a spus: „Întotdeauna trebuie să vorbești despre sănătate. Arăți ca și cum ai avea o stare de sănătate bună, dar mâine primești o scrisoare de la un doctor care îți spune să vii să mă vezi din nou. Asta nu este bine când folosesc cuvântul din nou”.

Singura dată când fostul președinte a publicat o scrisoare din partea medicului său personal a fost în 2016, care rezuma ultimul său examen fizic.

Colesterol LDL, alarmant de ridicat

În scrisoare se preciza că președintele lua un medicament pentru scăderea colesterolului și era supraponderal, dar că, cu toate acestea, rămânea într-o „sănătate fizică excelentă”.

În 2018, un raport similar a fost publicat de medicul Ronny L. Jackson, contraamiral și medic al Casei Albe, care sugera că domnul Trump se afla într-o stare cardiacă „excelentă”, în ciuda faptului că avea un nivel de colesterol LDL de 143.

Mai mulți experți medicali din domeniul cardiologiei au remarcat că nivelul de colesterol LDL al președintelui era alarmant de ridicat, având în vedere că acesta lua 10 miligrame de Crestor, un medicament puternic folosit pentru a reduce colesterolul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel