De ce e bine să fotografiem bebelușul în primele 10 zile de viață

De ce e bine să fotografiem bebelușul în primele 10 zile de viață
De ce e bine să fotografiem bebelușul în primele 10 zile de viață

Dacă eşti o proaspătă mămică şi aştepţi cu nerăbdare să imortalizezi primele momente din viaţa copilului tău, cu siguranţă ai o serie de întrebări dar şi de temeri în legătură cu ședința foto a celui mic.

Daniela Ursache este un fotograf specializat în fotografia de nou-născut și a întocmit o listă cu cele mai importante lucruri pe care să le știe orice părinte, înainte să-și pozeze bebelușul.

Daniela Ursache și băiețelul ei, Theron

Daniela Ursache și băiețelul ei, Theron

  1. Prezintă fotografia de nou-născut un risc pentru cel mic?

Cu siguranţă nu! În spatele fotografiei de nou-născut se află mult studiu și multă muncă. Daniela Ursache are o vastă experiență în lucrul cu nou-născuții și și-a dedicat timpul pentru a se perfecționa constant. De asemenea, studio-ul ei este dotat cu tot ce este nevoie pentru a-l pregăti pe cel mic pentru fotografie –un spaţiu special unde poate fi schimbat, înfăşat şi îmbrăcat în hainele alese pentru sedinţa foto, precum si un cadru prietenos, luminos si cald. Mai mult, iţi pune la dispoziţie diverse set-up-uri şi o gama variată de elemente de recuzită. Fotografia stilizată de nou născut este o ramură nouă a fotografiei, de aceea, Daniela recomandă tuturor părinților să lucreze doar cu fotografi specializați pe această nișă.

Fotograf: Daniela Ursache,

Fotograf: Daniela Ursache

  1. De ce este important să realizăședința de nou-născut în primele 10 zile de viață?

Pe parcursul primelor zile de viață, nou-născutul menține poziția fetală și are un somn foarte profund. Aceasta este perioada ideală pentru ședința foto, întrucât putem să-l atingem fără să-l trezim. De asemenea, posing-ul și recuzita vor fi foarte variate. Dupa primele 10 zile, nou-nascutii devin mult mai activi, se obisnuiesc cu stimulii externi si exista posibilitatea sa apara colicii, iar sesiunea poate deveni foarte grea sau imposibil de realizat.

Fotograf: Daniela Ursache

Fotograf: Daniela Ursache

  1. Ce trebuie sa aducem pentru sedinta?

Doar mâncarea pentru bebe-în cazul în care acesta este alăptat cu formulă, pamperși și o suzetă. Pentru cadrele cu părinți, Daniela recomandă haine de culoare uni, care să nu distragă atenția de la bebe.

Fotograf: Daniela Ursache

Fotograf: Daniela Ursache

  1. Cum pregătim nou-născutul pentru sesiunea foto?

Ideal ar fi ca masa nou-născutului să coincidă cu ora venirii la studio – să ajungeți la studio, să-l dezbrăcăm și abia apoi să fie alăptat. Astfel, el va adormi și voi putea începe să lucrez. În cazul bebelușilor alăptați exclusiv la sân, recomandarea mea pentru mame este să evite alimentele picante și o serie de alte alimente ca: ananas , grapefruit, lămâi, căpșuni, roșii, ciocolată, arahide, pizza, spaghete, afine, cafea, sparangel, varză sau conopidă cu 48 ore înainte de sesiune pentru ca bebelușii să nu aibă gaze sau colici. Citiți mai multe detalii despre fotografia de nou-născut pe danielaursache.ro. 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook