Sari la conținut

De ce e bine să mâncați cojile de banane, sâmburii de pepene galben și foile de ceapă

bananane
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructe benefice pentru cei care au probleme cu tiroida

De la cojile de banane la sâmburii de pepene galben, o mare parte din alimente, absolut consumabile și pline de nutrienți, este aruncată la gunoi.

Maestrul bucătar Aldo Zili propune în cotidianul Daily Mail câteva rețete pe bază de astfel de ‘deșeuri’.

Cojile de banane sunt bogate în serotonină — hormonul fericirii — și luteină, care ajută la protejarea ochilor de cataractă. Pentru a putea fi consumate, ele trebuie ținute câteva zile în apă. Apa se schimbă zilnic, până când rămâne curată. Apoi cojile se fierb și se face un piure care poate fi folosit la o prăjitură cu brânză.

Semințele de pepene galben pot fi puse în salată, ca element crocant. Bine spălate, se prăjesc câteva minute în ulei, se sărează și se adaugă la salată.

Cojile de ceapă au importante virtuți antioxidante, așa încât, în loc să fie aruncate, pot fi puse în supe sau tocănițe, care vor căpăta astfel un plus de savoare. Trebuie însă scoase înainte ca mâncarea să fie pusă în farfurie.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel