Sari la conținut

De ce e bine să pui usturoi sub pernă. Beneficii uluitoare

beneficiile usturoiului

De ce e bine să pui usturoi sub pernă. În medicina populară usturoiul este considerat un adevărat medicament. nAcest „medicament” abundă în vitamine și alte substanțe minerale.

De ce e bine să pui usturoi sub pernă. Beneficii uluitoare pentru sănătate

Usturoiul, un ingredient apreciat încă din Egiptul Antic. Acesta era folosit atât pentru gătit, cât și pentru tratarea problemelor de inimă, a răcelii, a gripei și a presiunii sângelui crescut.

De asemenea, acest remediu minune a fost de peste 20 de ani subiectul multor studii științifice, având una dintre cele mai versatile substanțe naturale utilizate pentru a ne păstra sănătoși. Acesta are proprietăți antibiotice care se activează în momentul în care usturoiul este tăiat ori sfărâmat. De îndată ce este absorbit în intestin, corpul elimină prin intermediul plămânilor și a pielii un miros înțepător.

Consumat ca atare, tinctură ori pulbere, remediul minune este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, pneumonii, afecțiuni digestive, bronșită cronică, astm, tuse, hupertensiune, febră, infecții bacteriene, paraziți intestinali, hipercolesterolemie, diabet, gută, meteorism abdominal, gastrite și tulburări de ritm cardiac.

De ce să pui usturoi sub pernă?

Dacă în trecut se credea că usturoiul poate alunga spiritele rele, astăzi nu mai e cazul. Totuși, acest condiment este indispensabil nu numai în bucătărie, ci și în alte zone ale casei, cum ar fi spre exemplu în dormitor. Unele persoane îl pun chiar sub pernă.

Un cățel de usturoi sub pernă poate combate insomnia, anxietatea și stresul. În plus, mirosul de usturoi este cu adevărat benefic pentru corp și minte și ajută la ameliorarea anxietății și a stresului.

Dacă vă decideți să puneți usturoi sub pernă, nu este nevoie să-l tăiați în bucăți. Cel mai bine ar fi să-l puneți într-un săculeț din material textil. Astfel, usturoiul nu va mirosi, iar lenjeria de pat nu se va murdări.

Usturoiul relaxeze corpul și să-l pregătească pentru somn

În plus, e bine de știut faptul că usturoiul este capabil să ne relaxeze corpul și să-l pregătească pentru somn, fiind remediul ideal pentru cei care suferă de insomnie.

Usturoiul sub pernă ne protejează sistemul imunitar: previne simptome precum răceala, durerile în gât, durerile de cap și diverse alte simptome gripale.

Un cățel de usturoi sub pernă stimulează circulația sângelui: are capacitatea de a regla și stimula tensiunea arterială și de a menține valorile scăzute ale colesterolului.

Vezi și: Pune acest ingredient în găleata pentru mop ca să ai podele strălucitoare și parfumate. Un truc pentru toate gospodinele

Usturoiul curăța ficatul

Substanțele conținute în usturoi sunt capabile să elimine toate substanțele toxice prezente din ficat.

Cine ar fi crezut că usturoiul este un aliat al pielii? O face moale și împiedică apariția imperfecțiunilor și a acneei.

Usturoiul este un aliat nu doar al tenului, ci și al părului. Această plantă îl ajută să crească, făcând firele mai groase și mai rezistente.

Dacă ești răcit și suferi de nas înfundat, usturoiul te ajută. Mirosul de usturoi este capabil să-l îmbunătățească funcția respiratorie.

Usturoiul, un ingredient apreciat încă din Egiptul Antic

Usturoiul este considerat un ingredient minune încă din vremea Egiptului Antic. Acesta era folosit atât pentru gătit, cât și pentru tratarea problemelor de inimă, a răcelii, a gripei și a presiunii sângelui crescut.

De asemenea, acest remediu minune a fost de peste 20 de ani subiectul multor studii științifice, având una dintre cele mai versatile substanțe naturale utilizate pentru a ne păstra sănătoși. Acesta are proprietăți antibiotice care se activează în momentul în care usturoiul este tăiat ori sfărâmat. De îndată ce este absorbit în intestin, corpul elimină prin intermediul plămânilor și a pielii un miros înțepător, potrivit stiridiaspora.ro.

Consumat ca atare, tinctură ori pulbere, remediul minune este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, pneumonii, afecțiuni digestive, bronșită cronică, astm, tuse, hupertensiune, febră, infecții bacteriene, paraziți intestinali, hipercolesterolemie, diabet, gută, meteorism abdominal, gastrite și tulburări de ritm cardiac.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel