marți, noiembrie 30, 2021

Nu mânca dulciuri înainte de masă că îți pierzi pofta de mâncare!” Ăsta era îndemnul pe care îl primeam când eram mici. Acum cercetătorii ne sfătuiesc să facem exact invers dacă vrem să slăbim.

Deși

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

sunt interzise în diete, dulciurile reprezintă de fapt secretul pierderii în greutate, susțin cercetătorii de la Imperial College London. Este foarte important, însă să fie consumate înaintea mesei, nu după, așa cum ne-am obișnuit.

Potrivit studiului, glucoza din prăjituri, ciocolată și deserturi reprezintă cea mai importantă sursă de energie a creierului. Cercetătorii au arătat că o proteină din creier, numită glucokinază controlează cantitatea de glucoză consumată.  Atunci când nu e suficientă, creierul transmite organismului să găsească alte surse de zahăr.

În cadrul testelor de laborator,

Te-ar mai interesa: Super-imunitate la COVID: una dintre marile puzzle...

șoarecii puteau să aleagă între mâncare normală și apă cu zahăr. În mod normal, rozătoarele beau doar puțină apă cu zahăr și mâncau mai multă mâncare. Însă, când oamenii de știință le-au crescut nivelul de glucokinază, din creier, șoarecii au preferat apa cu zahăr.

Alt experiment a arătat că atunci când nu mănâncă nimic timp de 24 de ore, gluokinaza din creierul șoarecilor devine mai activă.  Se crede că în cazul celor care au o slăbiciune pentru dulciuri, glucokinaza este mai activă, așa se explică de ce unele persoane se pot abține de la desert pe când altele nu pot rezista tentației.

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

CercetătorulJames Gardiner spune că dulciurile ne pot ajuta să slăbim dacă sunt mâncate la începutul mesei.  Astfel creierul va primi suficientă glucoză și nu vom mai fi tentați să mâncăm mai mult decât e nevoie.

Dacă mâncăm dulciurile în timpul mesei, creierul va avea nevoie de ceva timp să înregistreze că are suficientă glucoză și va căuta alte surse, determinându-ne să mâncăm mai mult.

Pâinea, pastele și orezul sunt, de asemenea, bogate în glucoză și mai sănătoase decât prăjiturile.

Studiul a fost publicat în revista medicală Clinical Investigation.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri