miercuri, ianuarie 20, 2021
Elena Oceanu

Hipertensiunea arterială reprezintă în continuare o problemă de sănătate publică în România: 4 din 10 adulți suferă de această afecțiune. Societatea Română de Hipertensiune, una dintre cele mai dinamice societăți medicale din România, și-a propus încă de la început să contribuie la scăderea incidenței și prevalenței hipertensiunii arteriale.
Cum? Prin activități de educare a publicului larg, prin informarea acestora cu privire la riscurile hipertensiunii arteriale, prin actiuni de prevenție și control, dar și prin programe de educație medicală continuă, dedicate medicilor implicați în managementul hipertensiunii arteriale.
Campania Națională „Viteza ucide…nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!”, unul dintre proiectele de succes ale Societății Române de Hipertensiune, a ajuns în acest an, la a IV-a ediție. Aceasta va debuta cu o conferință dezbatere, cu implicarea autorităților, „Profilaxie și informare: soluție pentru combaterea hipertensiunii arteriale”, organizată pe 13 mai, la Salonul Alb al Senatului României. Prin semnalarea problematicii hipertensiunii arteriale în rândul autorităților, reprezentanții Societății Române de Hipertensiune doresc să sublinieze gravitatea acestei afecțiuni și importanța adoptării de proiecte și programe referitoare la prevenția hipertensiunii arteriale.
Pe 16 mai, în intervalul orar 09:00-18:00, bucureștenii sunt invitați să își testeze gratuit tensiunea arterială, în incinta Spitalului Colțea, unde vor primi sfaturi utile în prevenirea și controlul afecțiunii. Sunt invitate, în acest demers, atât persoanele care doresc să își verifice nivelul tensiunii arteriale, ca metodă de diagnosticare precoce, cât și cele care suferă de hipertensiune arterială, pentru a primi informații despre controlul afecțiunii.
“Ne propunem și în 2015, ca prin acțiunile noastre, numărul persoanelor care își verifică în mod regulat valorile tensiunii arteriale să crească, iar această inițiativă să devină o obișnuință în viața tuturor celor preocupați de propria sănătate”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobanțu, Preşedinte al Societății Române de Hipertensiune.
Obiectivele campaniei se referă la promovarea mesajelor legate de importanța prevenției, a diagnosticarii precoce și controlului în hipertensiunea arterială și nu în ultimul rând, la promovarea unui stil de viață sănătos.
Societatea Română de Hipertensiune este afiliată Societății Europene de Hipertensiune și dezvoltă programe de educare a populației, în vederea îmbunătăţirii gradului de informare asupra hipertensiunii arteriale.
Organizator Stiințific: Societatea Română de Hipertensiune
Eveniment organizat sub egida Comisiei de Sănătate Publică din Senatul României
Management Eveniment: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical