joi, decembrie 3, 2020
Elena Oceanu

Indiferent cat de multe kilograme au dat jos, multe femei se plang ca “ultimele trei kilograme” sunt cel mai dificil de eliminat. Iata motivele!

Fie ca au slabit 15 kilograme, fie ca trebuie sa dea jos doar trei-cinci kilograme, multe femei recunosc ca “ultimele kilograme” sunt cel mai dificil de eliminat de pe silueta. Iar acest aspect este cauza de propriul organism.

In momentul in care acesta a fost scutit de un numar mare de kilograme, necesita timp sa se acomodeze cu noua forma, mai ales daca slabirea a avut lor intr-un timp relativ scurt, asadar mai mult de trei-patru kilograme pe luna. Astfel ca intra in “defensiva”.

Majoritatea curelor de slabire, mai ales cele care nu implica si efort fizic, duc la incetinirea metabolismului. Cu cat metabolismul este mai lent, asadar arderile mai putin rapide, cu atat slabesti mai greu.

In momentul in care ai tinut o cura de slabire o perioada mai lunga de timp de doua saptamani, regim care a implicat o oarecare forma de infometare (chiar daca a fost ocazionala), organismul a intrat in “defensiva” si si-a incetinit metabolismul tocmai pentru a face fata “agresiunii”, “lipsei hranei”.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Parteneri