joi, ianuarie 27, 2022

De ce este atât de important să ne controlăm emoțiile negative ne explică specialiştii, care atrag atenţia asupra pericolului de a transmite semnale periculoare corpului nostru. Nu există acţiune fără un răspuns. Este o reacţie psihologică despre care specialiştii spun că ne obligă organismul să intre în alertă pentru „supravieţuire”.

Ura pe care o manifestăm faţă de persoanele din jurul nostru ne fac mai mult rău nouă decât celorlalţi.

Te-ar mai interesa: Alternativă dulce pentru diabetici. Copiii diagnos...

Ura este de fapt un atac, arată psihologii, care afirmă că acţiunea nu rămâne fără un răspuns.

Dimpotrivă, există o reacţie, care reprezintă în esenţă un instinct de apărare.

Corpul va răspunde printr-un exces de cortizon, care însă limitează anumite funcții cum ar fi digestia, în perioada în care acesta are nevoie de energie pentru a se proteja.

În mod obişnuit, organismul produce cortizon în cantităţi mici, în caz contrar am avea probleme cu somnul, dificultăşi digestive, de creştere în greutate, dar şi anxietate.

Funcţiile corpului sunt, prin urmare, perturbate din cauza excesului de cortizon. Pe baza unor investigaţii simple de sânge se poate stabili dacă hormonii stresului sunt peste limitele normale.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente cinci simptome Covid. Primele s...

Aşa cum testăm nivelul zahărului sau al grăsimilor în sânge, putem, de asemenea, verifica şi cum stăm cu stresul.

Dacă suntem stresaţi, valorile cortizolului vor fi crescute, asemenea tensiunii arteriale, care va fi şi ea la valori mai mari.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan spune, de altfel, că stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: E „foarte probabil” ca bolnavii să...

Neurologul explică de ce a învățat să îşi controleze emoțiile negative.

”Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez. Dacă cineva îmi greşeşte, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate într-o zi va înţelege şi el ceea ce înţeleg eu acum. Să iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favorabil sănătăţii”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private