Sari la conținut

De ce este benefic să beți apă cu ghimbir zilnic? Ce beneficii uimitoare are asupra sănătății?

antivirale naturale

Ghimbirul este un medicament recunoscut de multă vreme, care este încărcat cu substanțe nutritive esențiale. Rădăcinile de ghimbir sunt alimentate cu minerale vitale precum mangan, cupru magneziu și potasiu.În afară de aceasta, este, de asemenea, bogat în vitamine precum E, C și A.

Ghimbirul nu numai că accelerează metabolismul organismului, dar îmbunătățește și sistemul imunitar într-o mare măsură. Puteți să-l aveți crud sau sub formă de băutură adăugându-l în apă caldă.

Apa cu ghimbir oferă câteva beneficii super-uimitoare pentru sănătate.

  1. Echilibrează nivelul zahărului din sânge

Potrivit diverselor studii, consumul de apă cu ghimbir poate reduce nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. În afară de aceasta, are și capacitatea de a calma stomacul și ajută digestia într-o mare măsură.

  1. Ajută la scăderea în greutate

Dacă intenționați să scăpați de câteva kilograme în plus, atunci începeți să includeți apă caldă cu ghimbir în regimul zilnic de dietă, deoarece vă poate ajuta la pierderea în greutate. Consumul de apă cu ghimbir dimineața devreme, înainte de mese, poate menține nivelul de zahăr din sânge echilibrat, ceea ce vă va ține în cele din urmă departe de alimentația excesivă. De asemenea, reduce riscul de boli de inimă prin echilibrarea nivelului de colesterol din organism.

Citeste si:
  1. Păstrează corpul hidratat

Corpul nostru este format din 70% din apă, iar pentru a-l menține hidratat este esențial să consumăm o cantitate adecvată de apă. A consuma un pahar cu apă cu ghimbir în fiecare dimineață vă poate menține corpul hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cum se prepară apa cu ghimbir?

Ghimbirul proaspăt este cel mai potrivit pentru a face apă cu ghimbir. O mulțime de produse artificiale susțin că conțin aromă de ghimbir sau pulbere, dar veți beneficia mai mult de proprietățile acestuia folosind ghimbir proaspăt.

  • Spălați rădăcina de ghimbir sub apă rece.
  • Radeți o porție de ghimbir.
  • Nu ar trebui să depășească jumătate de linguriță.
  • Se fierbe apa.
  • Odată ce apa începe să fiarbă, adăugați coajă de ghimbir.
  • Se toarnă apa de ghimbir într-un pahar și se lasă să se răcească o vreme.

Consumați-l cât este încă călduț. Pentru a spori gustul, puteți adăuga o linguriță fie de suc de lămâie, fie de miere.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.