sâmbătă, mai 28, 2022

Ani la rând, medicii au recomandat înlocuirea laptelui praf din alimentația bebelușilor cu alăptarea la sân. La baza acestor recomandări s-au aflat nenumărate cercetări care demonstrau efectele benefice ale alăptării pentru mame și bebeluși.

De ce este bine ca femeile să-și alăpteze copiii. Reduce major riscul pentru aceste boli deosebit de grave

O meta-analiză arată că femeile care alăptează sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta afecțiuni sau boli cardiace sau de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea, semnal de alarmă: „Nu trebuie să fim ...

Beneficiile alăptării pentru mame și bebeluși sunt bine studiate . Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), alăptarea reduce infecții respiratorii și, mai mult, are un risc mai mic de deces din cauza bolilor infecțioase în rândul copiilor care au fost alăptați.

Autorul principal al studiului, Dr. Peter Willeit, a spus: „Studiile anterioare au investigat asocierea dintre alăptare și riscul de boli cardiovasculare la mamă; cu toate acestea, constatările au fost inconsecvente în ceea ce privește puterea asocierii și, în special, relația dintre diferitele durate de alăptare și riscul de boli cardiovasculare, potrivit openaccessgovernment.org.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Relația dintre alăptare și riscul cardiovascular la mame

Studiul multinațional a fost publicat în  Jurnalul Asociației Americane a Inimii  (JAHA). Cercetătorii au analizat informațiile despre sănătate femeilor din  Australia, China, Norvegia, Japonia și SUA.

În comparație cu femeile care nu au alăptat niciodată, femeile care au raportat că au alăptat în timpul vieții au avut un risc scăzut cu 11% de a dezvolta boli cardiovasculare.

evaluarea pulmonară a nou-născuților

În plus, pe o perioadă medie de 10 ani, femeile care au alăptat la un moment dat în viață au avut cu 14% mai puține șanse de a dezvolta boli coronariene, cu 12% mai puține șanse de a suferi accidente vasculare cerebrale și cu 17% mai puține șanse de a muri din cauza bolilor cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

Studiul a evidențiat că femeile care au alăptat timp de 12 luni sau mai mult de-a lungul vieții par să aibă mai puține șanse de a dezvolta boli cardiovasculare decât femeile care nu au alăptat.

Reduce riscul de diabet de tip 2, cancer ovarian și cancer de sân

Studiile arată că alăptarea are beneficii semnificative asupra sănătăţii mamelor. Printre acestea se numără:

  • ajută uterul (pântecele) să revină mai repede la starea dinaintea sarcinii
  • ajută femeile să piardă în greutate după naşterea copilului
  • reduce riscul de cancer ovarian şi la sân premenopauzal
  • reduce riscul de osteoporoză
  • reducerea riscului ca mamele cu diabet gestaţional să dezvolte diabet de tip 2
  • amână reluarea ovulaţiei şi a ciclului menstrual în timpul alăptării exclusiv

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private