De ce este bine să consumăm MIGDALE zilnic. Sunt fabuloase pentru multe afecțiuni

Migdale și beneficiile consumului de migdale. Aveți probleme cu insomnia? Puteți rezolva problema într-un mod simplu și gustos.

Serviți înainte de culcare 50 grame migdale sau caju. Acești sâmburi sunt bogați în triptofan și magneziu și ajută la relaxarea musculaturii și a sistemului nervos. Triptofanul acționează ca un antidepresiv.

15-20 de sâmburi de migdale pe zi reprezintă cantitatea optimă de care ai nevoie. Interdicție au doar persoanele cu pietre la rinichi și cele cu disfuncții biliare.

Aroma migdalelor este binevenită în orice prăjitură. Dar gustosul sâmbure are multe alte calități, pe care medicina naturistă le folosește din plin.

De exemplu, protejează inima și creierul, stimulează imunitatea și furnizează energie când ești obosit și stresat.

Lista compușilor care dau o valoare nutrițională excepțională migdalelor este foarte bogată: vitamina E, vitamine din complexul B, Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine și fibre.

20 de migdale, circa 40 grame, consumate zilnic, acoperă 12% din necesarul de proteine al organismului și 35% din cel de vitamina E, antioxidantul care previne cancerul.

În plus, aceeași cantitate de migdale conține echivalentul de calciu al unui sfert de ceașcă de lapte.

60 ml de ulei de migdale dulci, dimineața, pe stomacul gol, este un leac util împotriva constipației.

În cazul diabeticilor, se recomandă înlocuirea cafelei naturale cu migdale dulci prăjite și măcinate, acestea putând fi folosite și pentru sporirea valorii nutritive a mâncărurilor, prin adăugarea în ciorbe sau supe.

Dacă aveți migrene, aplicați pe tâmple cataplasme din migdale amare pisate, iar în stări de nervozitate se poate consuma pulberea acestor sâmburi, adăugată la supe de legume.

Și nu în ultimul rând, migdalele ne dau și… lapte. Laptele de migdale este soluția ideală pentru cei cu intoleranță la lactoză, pentru raw-vegani sau pentru cei care vor să încerce ceva nou. Cum se prepară acest lapte delicios: lăsați migdalele în apă peste noapte, iar dimineața puneți-le în blender, cu apă plată și mixați. Apoi ajutați-vă de un tifon și strecurați laptele de coji. Aceste coji pot constitui un blat excelent pentru prăjituri vegane.

Așadar, nimic nu se aruncă, folosiți migdalele la maxim!

Recent Posts

Marcel Ciolacu: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!“

Marcel Ciolacu a lansat o ironie lipsită de inspirație în cadrul unei conferințe de presă…

28 de minute ago

Care sunt semnele care arată că ai energie negativă în jurul tău?

Sentimentele de copleșire și de frustrare pe care le poate trăi o ființă umană răspund…

58 de minute ago

O femeie care credea că este doar „foarte obosită” a primit un diagnostic devastator

Când Cathy Hunt a început să se simtă „foarte obosită”, a crezut că este doar…

o oră ago

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Ajută la iertarea păcatelor!

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Săptămâna Mare, cunoscută și sub…

2 ore ago

Superstiții pentru Săptămâna Patimilor. Ce să faci în Vinerea Mare ca să fii sănătos tot anul

Săptămâna Mare reprezintă ultima săptămână premergătoare Paștelui, în care sunt organizate slujbe religioase speciale.Acestea sunt…

2 ore ago

O zodie are parte de o mare cumpănă. Norocul dispare din viața ei

Mariana Cojocaru vine cu vești neplăcute pentru o singură zodie. Pe acești nativi îi așteaptă…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian