vineri, august 19, 2022

Bananele sunt fructe delicioase bogate în substașe nutritive. Conțin potasiu, zinc, magneziu, proteine sunt dulciu și substituie desertul la o masă. În timp ce timpul trece, coaja bananelor trece prin diferite transformări – de la verde, galben la a avea pete maronii. În timp ce unor oameni le plac bananele mai mult crude, cele coapte conțin mult mai multe substanțe nutritive.

Bananale coapte nu sunt stricate

Te-ar mai interesa: Un asteroid imens se îndreaptă cu viteză spre Pămâ...

Conform cercetătorilor japonezi, bananele coapte conțin o substanță cytokina, care este cunoscută pentru abilitatea ei de a lupta împotriva celulelor canceroase. Efectul este atât de puternic încât poate lupta cu celulele anormale și tumorile din organism și le poate reduce.

Cu cât un fruct este mai copt, cu atât cantitatea de anti-oxidanți este mai mare și cu atât mai multe beneficii îți aduce. Consumul bananelor coapte duce la înmulțirea celulelor roșii din organism și îmbunătățește sistemul imunitar.

Alte beneficii ale consumului de banane

  • îmbunătățește sistemul cardiovascular
  • îmbunătățește sistemul digestiv
  • Îmbuntățește densitatea osoasă

Bananele combat și retenția de apă, una dintre cauzele pentru care femeile, în special, se simt pufoase și grele, deoarece potasiul din banane combate excesul de sare din organism.

Te-ar mai interesa: Medic diabetolog: ”Există unele plante care scad g...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private