Sari la conținut

Fructele verii care previn bolile cardiovasculare. De ce este bine să le consumăm

Cireșele aduc o mulțime de beneficii pentru organism și ar trebuie să profităm din plin de ele. O mulțime de studii științifice arată rolul terapeutic al acestor fructe. Și dacă vrei să profiți la maximum de beneficiile lor, atunci alege fructele bine coapte, de culoare roșie.

Cireșele dulci specifice lunii mai au o mulțime de vitamine și aduc organismului fix nutrienții de care au nevoie. Dacă îți mai spun și că au puține calorii, te-am convins să le incluzi în meniul tău zilnic?

Iată de ce este bine să consumăm cireșe:  

  • Diminuează insomnia și asigură un somn de calitate. Explicația este aceea că cireșele sunt o sursă excelentă de melatonină – hormonul care ajută la reglarea somnului.
  • Asigură menținerea sănătății la cote optime. Și asta deoarece ele au o mulțime de vitamine precum betacaroten, vitamina C, vitamina K, vitamine din complexul B, dar și minerale, potasiu, magneziu dar și antioxidanți, cu un rol important în menținerea sănătății.
  • Stimulează și îmbunătățesc procesele cognitive. Mai exact, antioxidanții din cireșe au efecte pozitive asupra funcțiilor cerebrale, protejează celulele de stresul oxidativ. Totodată, pot să prevină demența și boala Parkinson – cel puțin așa artă o serie de studii.
  • Previn bolile cardiovasculare. Ele conțin și anumiți nutrienți care protejează vasele de sânge, astfel prevenind acumularea de colesterol. Astfel spus, pot să prevină atacul cerebral sau alte boli cardiovasculare.
  • Ameliorează durerile articulare. Fiind reale antiinflamatoare naturale ele ajută la ameliorarea diferitelor dureri, inclusiv cele date de febră musculară. Exista studii care susțin că dacă după un efort intens mănânci cireșe nu vei avea dureri musculare sau articulare.
  • Scad riscul apariției cancerului de colon. Antocianii din cireșe contribuie la diminuarea celulelor canceroase, conform unor studii. De asemenea, deoarece conțin fibre în cantitate mare sunt deosebit de eficiente în prevenirea cancerului de colon sau a celui gastric.
  • Elimină toxinele din organism. Sucul de cireșe este un excelent detoxifiant el contribuind la eliminarea toxinelor din organism. Nu în ultimul rând este și un excelent diuretic.
  • De ajutor în bolile hepatice. Pacienții cu afecțiuni hepatice primesc uneori recomandarea de a consuma din plin cireșe.
  • Mențin greutatea ideală. Cireșele ajută la pierderea kilogramelor în plus, deoarece o cană de cireșe conține 120 de calorii și 5 grame de fibre.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel