duminică, octombrie 17, 2021

Cireșele aduc o mulțime de beneficii pentru organism și ar trebuie să profităm din plin de ele. O mulțime de studii științifice arată rolul terapeutic al acestor fructe. Și dacă vrei să profiți la maximum

de beneficiile lor, atunci alege fructele bine coapte, de culoare roșie.

Cireșele dulci specifice lunii mai au o mulțime de vitamine și aduc organismului fix nutrienții de care au nevoie. Dacă îți mai spun și că au puține calorii, te-am convins să le incluzi în meniul tău zilnic?

Iată de ce este bine să consumăm cireșe:  

 • Diminuează insomnia și asigură un somn de calitate. Explicația este aceea că cireșele sunt o sursă excelentă de melatonină – hormonul care ajută la reglarea somnului.
 • Asigură menținerea sănătății la cote optime. Și asta deoarece ele au o mulțime

  de vitamine precum betacaroten, vitamina C, vitamina K, vitamine din complexul B, dar și minerale, potasiu, magneziu dar și antioxidanți, cu un rol important în menținerea sănătății.

 • Stimulează și îmbunătățesc procesele cognitive. Mai exact, antioxidanții din cireșe au efecte pozitive asupra funcțiilor cerebrale, protejează celulele de stresul oxidativ. Totodată, pot să prevină demența și boala Parkinson – cel puțin așa artă o serie de studii.
 • Previn bolile cardiovasculare. Ele conțin și anumiți nutrienți care protejează vasele de sânge, astfel prevenind acumularea de colesterol. Astfel

  spus, pot să prevină atacul cerebral sau alte boli cardiovasculare.

 • Ameliorează durerile articulare. Fiind reale antiinflamatoare naturale ele ajută la ameliorarea diferitelor dureri, inclusiv cele date de febră musculară. Exista studii care susțin că dacă după un efort intens mănânci cireșe nu vei avea dureri musculare sau articulare.
 • Scad riscul apariției cancerului de colon. Antocianii din cireșe contribuie la diminuarea celulelor canceroase, conform unor studii. De asemenea, deoarece conțin fibre în cantitate mare sunt deosebit de eficiente în prevenirea cancerului de colon sau

  a celui gastric.

 • Elimină toxinele din organism. Sucul de cireșe este un excelent detoxifiant el contribuind la eliminarea toxinelor din organism. Nu în ultimul rând este și un excelent diuretic.
 • De ajutor în bolile hepatice. Pacienții cu afecțiuni hepatice primesc uneori recomandarea de a consuma din plin cireșe.
 • Mențin greutatea ideală. Cireșele ajută la pierderea kilogramelor în plus, deoarece o cană de cireșe conține 120 de calorii și 5 grame de fibre.

Ultimele stiri