Sari la conținut

De ce este indicat vinul persoanelor care au suferit un infarct

Este un fapt deja cunoscut că vinul, în cantităţi moderate previne bolile de inimă, însă cercetătorii au descoperit că îi ajută şi pe cei care au suferit deja un atac de cord. Potrivit unui studiu recent, două pahare de vin roşu pe zi scad cu 13% riscul de infarct, în cazul persoanelor care au suferit deja unul. Flavonoidele pe care le conţine vinul roșu scad colesterolul rău din sânge, iar resveratrolul împiedică formarea cheagurilor de sânge prevenind apariția problemelor cardiovasculare.

Cercetarea publicată în Jurnalul Internaţional de Cardiologie este printre primele care au analizat efectele consumului de vin asupra celor care au probleme serioase cu inima.

Cercetătorii atrag, însă atenţia că vinul are aceste beneficii doar în cazul femeilor şi bărbaţilor care consumă regulat, nu şi pentru cei care nu obişnuiesc să bea vin. Consumul de vin ar trebui să fie combinat cu o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.