miercuri, februarie 8, 2023

De ce oamenii fac infarct de Sărbători? Este foarte simplu. Un medic spune că oamenii mănâncă și beau mai mult în această perioadă a anului. În acest fel, își pun corpul sub stres, solicită inima, iar până la infarct mai este doar un pas.

Totuşi, preparatele de sărbători au adesea mai mult sodiu, ceea ce duce la o creştere a tensiunii arteriale, obligând inima să „muncească” mai mult. Nici consumul prea mare de alcool nu este bun nici pentru sănătatea inimii.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

De ce fac oamenii infarct de Sărbători? Medic: Mănâncă și beau mai mult. Pun corpul sub stres, solicită inima

Deși cercetătorii nu pot explica cu exactitate cauza, atacurile de cord sunt mai frecvente în perioada sărbătorilor. Posibilele motive, potrivit Asociației Americane a Inimii, ar putea fi schimbările bruşte şi nesănătoase în alimentaţie, consumul mai mare de alcool, stresul din interacțiunile cu familia, tensiuni financiare, etc.

Mai mult decât atât, mai mulți oameni pot ignora semnele și simptomele unui atac de cord în timpul sărbătorilor, considerând că sunt doar momente de stres.

În America, numărul deceselor cauzate de boli de inimă crește cu 5% în timpul sărbătorilor din decembrie și Anul Nou. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego și Tufts University, spitalizările zilnice pentru insuficiență cardiacă pot crește cu 33% în cele patru zile după Crăciun, potrivit unui studiu separat.

Te-ar mai interesa: Semne de avertizare precoce ale cancerului: 5 simp...

Într-un studiu suedez publicat anul trecut, cercetătorii au cercetat cauza a 283.014 de atacuri de cord care au avut loc în Suedia între 1998 și 2013.

Ei au descoperit că, în comparație cu cele două săptămâni înainte și după Crăciun, riscurile de atac de cord au fost cu 37% mai mari în Ajunul Crăciunului, cu 20% mai mare în ziua de Anul Nou și cu 15 la sută mai mare în ziua de Crăciun.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

Studiul a fost observațional, ceea ce înseamnă că autorii nu au tras concluzii ferme de cauză-efect.

Otto Vega: Vârful cazurilor de infarct este, de obicei, în jurul zilei de Crăciun

„Vârful cazurilor de infarct este, de obicei, în jurul zilei de Crăciun și în ajunul Anului Nou, ceea ce duce la o creștere a nr de pacienţi la Urgenţe în acele zile și în diminețile următoare”, a spus Otto Vega, director medical al serviciilor de urgență la Spitalul Homestead.

Te-ar mai interesa: Primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului N...

Activitățile solicita inima și o poate face să lucreze mai greu

„În perioada sărbătorilor, oamenii mănâncă mai mult, beau mai mult și deseori pun în practică, în zilele scurte de iarnă, o mulțime de activități care nu fac parte din rutina lor normală. Toate aceste lucruri se adună şi pun corpul sub stres, ceea ce poate solicita inima și o poate face să lucreze mai greu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private