marți, iunie 6, 2023

Deși pare magie, acea atracție pe care o simțim la prima vedere față de o persoană este de fapt un proces cât se poate de logic. Este vorba despre o procesare rapidă, inconștientă, a mai multor caracteristici pe care în mod rațional le asociem cu o persoană atractivă.

Sensul atractivității diferă pentru fiecare dintre noi, însă există anumite grile prin care cei mai mulți dintre noi îi trecem pe toți cei cu care ne întâlnim. Unele pot lipsi sau pot fi mai puțin pregnante la anumite persoane față de altele.

Vocea

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

În general, bărbații preferă femeile care au vocea subțire, iar femeile preferă bărbații cu voci grave.

„Fiecare va căuta la celălat sex un specimen cât mai reprezentativ. Un bărbat cu voce puternică insuflă putere, hotărâre, autoritate, virilitate. O femeie cu voce subțire inspiră delicatețe, fragilitate, nevoia de a fi ocrotită”, spune psihologul Keren Rosner.

Reputația Și clasa socială

Atât femeilor, cât și bărbaților, le plac acele persoane pe care și ceilalți le găsesc atractive. „Se întâmplă ca uneori să existe persoane care trec de filtrele selecției pentru mai multe categorii de oameni și atunci apare o atracție firească pentru acea persoană”, spune Keren Rosner.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Există desigur și spiritul de grup, care spune că persoana majoritar admirată este sigur o persoană care merită să te atragă, întrucât are calități validate de mai multe opinii.

„Atractivitatea vizuală nu poate să fie însă influențată de descrierea altei persoane decât într-un procent mic. Chiar dacă știm despre cineva că este o persoană minunată, impactul vizual poate să o catalogheze diferit”, adaugă psihologul.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Judecăm în treacăt stilul fiecăruia și îi plasăm pe cei pe care abia îi cunoaștem într-o clasă socială sau alta. „Dacă optăm sau tindem către o anumită clasă socială vom admira reprezentații acesteia. Dacă admirăm o latură caracteristică unei clase sociale și vom găsi atrăgători pe cei care poartă acele caracteristici”, mai spune Keren Rosner.

Aspectul fizic: ele caută bărbați puternici, ei vor femei fine

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

Unele trăsături au un sex appeal universal, pentru că sunt semne ale sănătății (musculatură tonifiată, piele deschisă la culoare, o față simetrică) și fertilității (buzele mari semnalează un nivel ridicat de estrogen la femei, în timp ce un maxilar pătrățos este un indicator al testosteronului în cantități mari).

Femeile sunt atrase de bărbați cu fețe „de adulți”, marcate de o bărbie și un nas puternice, în timp ce bărbaților le plac femeile care au trăsături de copil, cu piele fină, nas mic și pomeți înalți.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

O femeie este considerată cu atât mai atractivă cu cât este mai slabă, iar un bărbat cu cât este mai înalt. Cei mai mulți ajung însă să aibă relații cu persoane care au o statură și o greutate similară cu a lor.

Mult mai importantă decât starea partenerului este starea noastră de spirit. Dacă suntem triști de exemplu, receptivitatea noastră la semnalele non-verbale ale celorlați este „amorțită”, ceea ce împiedică realizarea unei judecăți de valoare rapide și ne forțează să ne creăm mai greu o primă impresie.

„Daca starea noastră de spirit este una iritată și morocănoasă, nu vom observa amănunte despre celalalt ce ar putea deveni atractive pentru noi sau noi putem să apărem ca antipatici în ochii celuilalt”, completază Keren Rosner.

De ce au succes carismaticii

Persoanele care atrag ca un magnet mai mulți oameni deodată sunt în general cele care emană încredere și stimă de sine.

În plus, ele au o capacitate nativă de a se adapta oricărei situații și oricărei persoane cu care intră în contact.

„Sunt persoane care vorbesc pe limba mulțimii și simultan a fiecărui individ în parte din mulțime”, explică psihologul. Comportamentul lor firesc, natural și apropiat de al nostru este cel care atrage.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private