Sari la conținut

De ce îmbătrânim înainte de vreme. Factorii care duc la accelerarea procesului de îmbătrânire

Femeie, stil de viata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
obiceiuri după 45 de ani

Îmbătrânirea prematură. Procesul de îmbătrânire este unul firesc, natural, însă de cele mai multe ori, acesta apare mult mai repede decât vârsta biologică. Anumiți factori contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire al pielii. Iată ce poți face în acest sens.

Semnele îmbătrânirii premature sunt: scăderea masei musculare, apariția grăsimii abdominale, ridarea profundă, tulburări de memorie, scăderea apetitului sexual, apariția unor boli renale sau cardiovasculare.

Factorii care te îmbătrânesc prematur

Dormi puțin și uneori chiar te lupți cu insomniile, vara îți place să fii cât mai bronzată, tot timpul ești stresată, pe fugă, nu faci sport, consumi multe dulciuri zilnic, ești negativistă, pesimistă, ai o alimentație haotică bazată pe mâncare procesată, uneori chiar fast-food? Ei, dacă la toate aceste întrebări ai răspuns cu da, atunci este foarte posibil ca exact aceste obiceiuri să accelereze procesul de îmbătrânire al pielii. Dacă mai și fumezi, tabloul este complet, spun specialiștii.

Cu toate acestea și anumite boli pot avea ca efect secundar, de exemplu, îmbătrânirea pielii sau ridarea ei. Astfel, specialiștii spun că depresia, scleroza multiplă, diabetul zaharat, obezitatea pot fi factori favorizanți.

Pe de altă parte, spun specialiștii, persoanele care au o dietă sănătoasă, echilibrată, fac sport, dorm 8 ore pe noapte sunt frumoase și la exterior, au un ten care radiază de frumusețe și sănătate.

Consecințele îmbătrânirii accelerate

Grav este însă nu că treptat, treptat se pierde din frumusețea fizică, ci că îmbătrânirea prematură atrage după ea și o serie de afecțiuni. Mai exact, un stil de viața defectuos își va lăsa amprenta nu doar asupra fizicului, ci asupra organismului în general.

Astfel, o persoană care fumează, bea alcool, nu doarme suficient, mănâncă haotic, nu face sport, este stresată, lucrează mult este la risc pentru afecțiuni cardiovasculare, boli ale sistemului imunitar, alergii, afecțiuni osteo-articulare, dar și anumite tulburări ale sistemului nervos.

De asemenea, o persoană care este tot timpul stresată este predispusă riscului de a avea probleme digestive precum: balonări, gastrită sau chiar ulcer, avertizează medicii. De asemenea, un nivel ridicat de stres poate perturba buna funcționare a glandei tiroide. În plus, va slăbi sistemul imunitar.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel