Sari la conținut

De ce le sfătuiește un medic ginecolog pe femei să renunțe la lenjeria intimă

Sursă foto: pixabay
Zona intimă trebuie lăsată să respire

Fără lemjerie intimă. Așa ar trebui să mergeți la culcare, potrivit unui medic ginecolog. De asemenea, e bine ca în unele zile, să renunțați la a mai purta lenjerie intimă.

Vaginul dv. vă va fi recunoscător. Este o decizie pe care o femeie o ia uneori, din considerente estetice. Dar se pare că este și sănătoasă, conform specialistului.

Donnica Moore, ginecolog în New Jersey și președinta unui grup de femei preocupate de sănătate, a declarat pentru site-ul health.com:

”Dacă vă acoperiți părțile intime și ziua și noaptea, măriți șansele răspândirii anumitor ciuperci și infecții. Riscurile sunt și mai mari dacă purtați lenjerie sexy, din alte materiale în afară de bumbac.”

Zona trebuie lăsată să respire

Zona intimă este foarte sensibilă și predispusă la îmbolnăviri, așa că trebuie să existe o atenție sporită la materialele cu care vine în contact.

Citeste si:

De aceea, este bine ca zona să fie lăsată ”să respire”, fiindcă este agresată zilnic de lenjeria intimă, de protej-slip, de pantaloni strâmți, de costume de sport din lycra sau de imensa greșeală de a folosi săpunuri nedestinate îngrijirii zonei intime.

Mai mult, greșelile alimentare sporesc riscurile, un meniu bogat în zaharuri va crea un mediu ideal pentru răspândirea ciupercilor.

Așadar specialistul recomandă zile și perioade ale zilei în care să vă lăsați zona intimă să ”respire”. Dacă acest lucru nu este posibil, soluția este noaptea, când cel mai indicat este să dormiți cu o cămașă de noapte de bumbac și fără niciun fel de lenjerie intimă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.