sâmbătă, octombrie 1, 2022

De ce ne cade părul mai mult toamna? Iată cum putem preveni căderea părului, mult mai vulnerabil în acest anotimp. Cât de important este stilul de viață:

Dr. Oltjon Cobani, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, a explicat de ce ne cade părul mai mult toamna și care este tratamentul în acest caz.

”Toamna, începe să ne cadă excesiv părul. Toate femeile sunt stresate de pierderea firelor de păr, în acest anotimp. Nu numai femeile, dar şi bărbaţii!

Te-ar mai interesa: Atenție, aceste locuri de joacă sunt periculoase! ...

Dacă sesizăm o cădere nefirească a părului său apariţia alopeciei în unele zone ale scalpului, putem apela cu încredere la tratamentul PRP, adică plasmă îmbogăţită în trombocite.

Ce se întâmplă mai exact? În procesul de îmbătrânire se pierde circa 16% din capacitatea de a sintetiza a hormonilor de creştere pentru fiecare 10 ani de viaţă trăiţi.

Tratamentul PRP poate creşte densitatea părului prin stimularea celulelor stem din bulbul implantat şi poate accelera creşterea părului.

La baza acestei tehnici stau hormonii de creştere (peste 60 la număr) pe care îi avem depozitaţi în sângele periferic şi celulele stem adulte periferice.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

După recoltarea unei cantităţi de sânge periferic, din acesta se pot obţine cantităţi suficiente de PRP (plasmă îmbogăţită cu hormoni de creştere şi celule stem), care conţin factori de creştere şi control tisular.

De asemenea, în cazul căderii părului, dar nu a alopeciei, se poate apela la tratamente injectabile local care conţin vitamine, aminoacizi şi minoxidil ce stimulează creşeterea părului”, a explicat medicul.

Te-ar mai interesa: Astăzi este mare sărbătoare pentru creștini. Ce ru...

Ce legătură are toamna cu părul

Ne putem întreba ce legătură are toamna cu părul și cu pierderea sa, răspunsul fiind unul destul de simplu. Toamna, și copacii își pierd frunzele, florile se ofilesc pentru a face loc altora noi în primăvară.

De altfel, ciclul de viață al plantei are multe în comun cu ciclul de viață al părului. Acesta din urmă este compus din trei faze distincte (anagen, catagen și telogen) în timpul cărora părul crește, este menținut, regresează și apoi cade.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Astfel, este perfect normal să pierdeți între 25 și 60 de fire de păr pe zi. În unele cazuri, însă, această pierdere devine mai semnificativă atunci când vine toamna. Ce se ascunde în spatele acestui lucru?

Lipsa luminii afectează hormonii și, astfel, are un impact direct asupra creșterii părului. Termenul științific pentru această cădere reacționară a părului este efluviul telogen acut, cea mai comună formă de cădere difuză a părului.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

Proporția firelor de păr în faza anagenă se schimbă la 70% (față de 85% în starea fiziologică), împreună cu o creștere a celor din faza telogenă (30%, vs mai puțin de 10%), iar căderea părului poate ajunge până la 300 de fire de păr pe zi.

Căderea sezonieră a părului poate fi, de asemenea, cauzată de stres și oboseală acumulată, adesea asociată cu această perioadă a anului, precum și de o schimbare a dietei.

Cum putem preveni căderea părului

Căderea sezonieră a părului poate apărea oricand, chiar dacă nu ai mai fost afectată până acum. Ajutați-l să încetinească prin adoptarea unor obiceiuri simple, zilnice.

Începeți prin a acorda atenție îngrijirii părului. Optează pentru șampon care este blând pe păr și scalp. Lăsați părul desprins, decât prins în coadă sau împletit. Și, cel mai important, acordați o atenție mai mare dietei dvs.

Vitaminele și mineralele joacă un rol fundamental în menținerea unui ciclu normal al părului, în special în ceea ce privește reînnoirea celulelor matrice ale bulbului de păr, care se împart rapid.

Cantități suficiente trebuie să ajungă la scalp pentru a-i oferi suficientă hrană și pentru a încuraja creșterea adecvată a părului, notează DC Medical.

Atunci când se schimbă sezonul, suplimentele alimentare care conțin vitamine B, aminoacizi de sulf, zinc, fier și seleniu pot fi un tratament complementar eficient împotriva căderii sezoniere a părului.

În cazul în care observăm o cantitate anormală de fire de păr căzute și care nu se regenerează după o perioadă de timp, acesta este momentul în care trebuie să luăm măsuri pentru a remedia această situație și pentru a regenera părul pierdut.

Prin urmare, trebuie să începem să avem grijă de părul nostru în timpul lunii septembrie, pentru a preveni ca acesta să devină slab și să fie în stare optimă vine iarna, potrivit Redenhair.

Așadar, căderea părului este normală toamnă pentru a se regenera, ca și în cazul animalelor care năpârlesc de fiecare dată cu venirea toamnei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private