Sari la conținut

De ce ne certăm de Sărbători. Lidia Fecioru: De AICI începe starea aceasta

creier
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Lidia Fecioru

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat la Antena 3 de ce ajungem să ne certăm cu familia de sărbători. Aceasta spune că discuțiile încep de la cumpărături.

„Discuţiile apar încă de la cumpărături. Unii se uită la invitaţi sau unde se duc ca musafiri şi se uită la ce cadouri să cumpere.

Cadourile trebuie cumpărate în funcţie de ce poartă omul. Îi cumperi ceva ce ar purta.

Coşurile cu produse sunt o idee foarte bună. Poţi să pui şi nişte salam. Din păcate, este mai greu acum financiar. Poţi să faci o bucurie, totuşi.

Sunt şi mulţi bătrâni care nu îşi permit. Un coş îl poţi să-l faci unui om sărac. Mâinile care dăruiesc miros a trandafir”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la antena3.ro.

Lidia Fecioru: „Sărbătorile de iarnă nu sunt despre a mânca, ci pentru a ne bucura de naşterea Domnului”

„Noi ne-am învăţat să fie abundenţă şi nu ştim ce mâncare să facem şi tot aşa. Oamenii să îşi facă provizii.

Fiecare e cu lista. Soţul cu o listă, soţia cu o listă. Deci, de aici începe. De la bani începe cearta.

Mai este şi oboseala şi presiunea pe tot ce înseamnă lume, pentru că fiecare dintre noi munceşte. Dacă ieşim în trafic iar ne enervăm pentru că stăm mult în trafic.

Oamenii tot ies, chiar dacă cumpără puţin. Presiunea sărbătorilor vine ca şi cum ar veni să-ţi taie cineva capul. Ai o presiune. De aici începe starea aceasta. Presiunea mare creşte şi în familie.

Vin rudele în vizită. Chiar şi aia nepoftiţi. Şi lista cu invitaţi este altă probleme. Din punctul meu de vedere sărbătorile sunt ale familiei. Poate că tinerii gândesc altfel. Se duc în mall şi mănâncă la fast food.

Cine vrea să găsească sămânţă de scandal o găseşte şi în cel mai pacifist om.

E important să îi dai importanţă omului de lângă tine. Şi să înţelegem că sărbătorile de iarnă nu sunt despre a mânca, ci pentru a ne bucura de naşterea Domnului, pentru a ne bucura de a fi împreună.

E important că ne avem unii pe ceilalţi. Masa de sărbători este un pretext pentru a ne apropia sufletele. Crăciunul are frumuseţea lui. E o tradiţie pe care trebuie să o menţinem vie.

Să evităm discuţiile contradictorii. Să nu zicem că vai, noi avem dreptate. Să nu vii cu fel şi fel de apropouri. Sau dacă ştii că unele discuţii sunt cu trimitere către cineva”, a mai spus Lidia Fecioru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel