sâmbătă, aprilie 1, 2023

Durerea de genunchi este o cauză principală pentru care oamenii se prezintă la medicul specialist ortoped.

Această durere poate să fie rezultatul unei leziuni precum este un ligament rupt sau un cartilaj rup, dar durerea de genunchi poate să fie primul semn al unor afecțiuni grave. Mai exact, artrita, guta, anumite infecții pot sta la baza acestor dureri.

Trebuie să reținem faptul că genunchiul este una dintre cele mai complexe articulații ale organismului, extrem de solicitată și de sensibilă. Dacă durerea de genunchi nu trece în 10-14 zile, cu reapus, mergi la medicul specialist pentru investigații de specialitate.

Te-ar mai interesa: Ai servit cina dar nu te-ai săturat? Nutriționiști...

Durerile de la genunchi au o mulțime de cauze, de la efortul fizic susținut, până la leziuni serioase care apar la nivelul oaselor, cartilajului sau structurilor moi din jurul genunchiului. De vină poate să fie și entorsa, ruptura de menisc sau un ligament întins.

De regulă, aceste dureri se asociază cu un mers greoi, blocarea genunchiului, prezența edemului.

Simptomele sunt asociate cu structura implicată. De exemplu, atunci când de vină este o infecție sau când există în corp un proces inflamator, tot genunchiul va fi umflat și pacientul va simți durerea accentuat. Dar dacă este vorba, de exemplu, despre un menisc rupt sau despre o fractură a unui os, durerea va fi localizată într-o anumită porțiune a genunchiului. De asemenea, gradul durerii variază de la moderată la severă în funcție de cauza care a determinat-o.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

Iată care sunt cauzele durerii de genunchi:

Principalele cauze pot fi: fracturi, tendinita, leziuni ale ligamentului, boala Osgood-Schlatter ( o inflamație a tibiei, afecțiune întâlnită la tinerii care fac sport de performanță), artroza ( la vârstnici), artrita reumatoidă (boală autoimună), osteoartrita ( afecțiune a cartilajului, o boală progresivă), guta.

În ce constă tratamentul:

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

Tratamentul este stabilit numai de medicul specialist ortoped după efectuare analizelor și investigațiilor care ajută la stabilirea diagnosticului. Ulterior, pacientul poate primi recomandare pentru fizioterapie și gimnastică medicală. Dar va primi și antiinflamatoare și analgezice, acestea având ca scop ameliorarea durerilor. Sunt astăzi disponibile și o serie de tratamente injectabile dar acestea se pot face doar sub supravegherea specialistului în ortopedie.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private