Sari la conținut

AVERTISMENT DE LA UN CÂȘTIGĂTOR DE NOBEL: NU luați multivitamine dacă aveți cancer

Pacienţii cu cancer, în faze avansate îşi pot sabota propriul tratament, fără să-şi dea seama, luând multivitamine care conţin antioxidanţi, avertizează omul de ştiinţă Jame Watosn, câştigător al Premiului Nobel.

Suplimentele alimentare care conţin antioxidanţi ca vitamina A, C şi E au fost pentru mult timp subiectul dezbaterilor, în ceea ce priveşte rolul lor de a oferi protecţie împotriva apariţiei cancerului. Însă, conform profesorului Watson, vitaminele respective pot face mai mult rău decât bine. Într-o lucrare recentă a sa, omul de ştiinţă pretinde că motivul pentru care cancerul în ultimele stadii nu mai poate fi tratat, este că un nivel ridicat de antioxidanţi anihilează efectele chimioterapiei şi radioterapiei.

Pentru oamenii sănătoşi, antioxidanţii sunt benefici, deoarece atacă radicalii liberi, protejând AND-ul. Dar de multe ori, tratamentele împotriva cancerului folosesc radicali liberi pentru a elimina celuele canceroase, iar antioxidanţii le stopează acţiunea.

Citeste si:

,,Am aflat din nenumărate studii că pe lângă faptul că suplimentele de antioxidanţi nu luptă împotriva cancerului, nici nu previne apariţia cancerului la persoanele sănătoase şi mai mult decât atât, în unele cazuri pot creşte riscul apariţiei cancerului, a explicat profesorul Nic Jones, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.