Sari la conținut

De ce nu ar trebui să-ți folosești niciodată telefonul în timp ce te afli la toaletă. Semnal de alarmă tras de medici

Folosirea telefonului mobil la toaletă
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
De ce să nu folosești telefonul mobil la toaletă

De ce nu ar trebui să-ți folosești niciodată telefonul în timp ce te afli la toaletă. Laînceput a fost poate un moft, dar în timp ai ajuns să nu mai poți merge la toaletă fără telefonul mobil.

În ziua de azi, folosirea telefonului la toaletă este un lucru obișnuit, nouă din 10 recunoscând că își duc dispozitivul la baie.

Potrivit statisticilor de la YouGov, 57% dintre oameni recunosc că își folosesc dispozitivul în timp ce sunt la toaletă. Deși poate părea un moment grozav pentru a parcurge mesajele rămase necitite, un medic a avertizat de ce acest lucru poate fi periculos. 

„Hemorroizii sunt o colecție de vene din anus și din interior. Toată lumea are hemoroizi. Ne naștem cu ei”, a declarat pentru Healthline, chirurgul colorectal Dr. Karen Zaghiyan.

De ce nu ar trebui să-ți folosești niciodată telefonul în timp ce te afli la toaletă

Folosirea telefonului la toaletă ar putea cauza probleme de sănătate.

„Actul de a sta și de a te încorda în timp ce derulezi poate face ca hemoroizii să se angorjeze cu sânge, provocând simptome precum durere, umflare sau sângerare”, a explicat dr. Zaghiyan. 

Deși nu există încă dovezi științifice în acest sens, un studiu clinic este în desfășurare. Bacteriile sunt, de asemenea, un alt motiv pentru care nu ar trebui să-ți duci telefonul la toaletă. Este posibil ca telefonul să devină contaminat, transferând germenii în mâinile tale.

Telefonul poate fi mai murdar decât scaunul de toaletă

Un studiu din 2017 a constatat că telefoanele mobile ale elevilor de liceu pot găzdui E.coli și alți microbi care te pot îmbolnăvi cu adevărat. Potrivit NHS, bacteriile pot provoca diaree, crampe stomacale și ocazional febră, aproximativ jumătate dintre oameni având diaree cu sânge.

De asemenea, a fost responsabil pentru 5.500 de decese de pacienți din NHS în anul financiar 2015/16.

Doar unul din 20 de persoane își curăță telefonul la fiecare șase luni sau mai puțin, telefon care poate fi mai murdar decât scaunul de toaletă.

Dr. Marcos Del Rosario, medic urolog la Clinica CERACOM din Campeche, Mexic, a declarat pentru Healthline că spălarea mâinilor este esențială.

„Adulții adulți încă nu știu să se spele pe mâini. Îl văd tot timpul în băile publice”.

Iar oamenii ar trebui să stea pe toaletă doar ​​atâta timp cât durează nevoia reală.

„Dacă nu se produce o mișcare intestinală după câteva minute, nu forțați. Ridicați-vă și faceți altceva. Când aveți chef să mergeți din nou, mergeți din nou la toaletă.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel