Sari la conținut

De ce nu au bărbaţii chef de sex?

Deşi femeile au o altă părere despre bărbaţi, aceştia nu sunt mereu în formă pentru o partidă de sex. La fel ca în cazul femeilor, bărbaţii pot fi afectaţi de stres, plata facturilor, locul de muncă sau multe alte motive care le strică pur şi simplu cheful.

Lipsa poftei de sex şi problemele de menţinere a erecţiei sunt rezultatul unui nivel scăzut de testosteron.

Cercetătorii nu au descoperit în ce fel influenţează testosteronul libidoul, însă există o legătură directă între nivelul hormonului şi apetitul sexual. Este firesc ca apetitul sexual al bărbatului să scadă treptat, odată cu vârsta. Apogeul din punct de vedere sexual este în jurul vârstei de 20 de ani, dar variază de la bărbat la bărbat. Libidoul este afectat şi de perioadele de stres, lipsa de somn sau frecvenţa relaţiilor sexuale.

Din motivele enumerate mai sus este imposibil de definit care ar fi apetitul sexual firesc pentru un bărbat. În general, fiecare bărbat îşi dă seama atunci când se confruntă cu o lipsă de apetit sexual. Alteori, partenera poate fi cea care să manifeste nemulţumire de frecvenţa relaţiilor intime.

Cu toate astea, nivelul testosteronului nu poate influenţa singur libidoul, ci împreună cu alte afecţiuni. Lipsa poftei de sex sau problemele de erecţie pot fi cauzate de nivelul scăzut al testosteronului împreună cu:

  • Obezitatea
  • Sindromul metabolic
  • Disfuncţie endotelială
  • Diabet

Există tratamente cu testosteron care împunătăţesc funcţiile sexuale însă nu sunt cunoscute riscurile sau poate beneficiile pe termen lung ale acestor tipuri de tratamente. Cecetătorii au realizat o serie de studii dar rezultate exacte vor putea fi date publicităţii abia peste câţiva ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel