vineri, septembrie 30, 2022

Există o superstiție care spune că după ora 12:00 nu este recomandat să fluierați în casă.Se spune că la această oră câinii iadului și întunericului aud sunetul fluierului și reușesc să se apropie de persoana care fluieră.

Se spune că oamenii care fluieră în timp ce fac duș în zori, înainte de a dormi și pot vedea umbre și fantome stând în colțurile casei în zori.

Dacă vrei să încerci, stinge luminile toate casa și fluieră timp de aproximativ 30 de secunde. Se spune că vei auzi un pocnet și apoi vei simți că aerul fierbinte se apropie de tine. Sunt câinii iadului care îți adulmecă aura, potrivit Ecodelahastueca.

Te-ar mai interesa: Gwyneth Paltrow, secretul unui trup perfect! Cum s...

Cele mai ciudate superstiții românești

Cele mai ciudate superstiții românești. Mihai Voropchievici, numerolog, a vorbit la Antena 3 despre legătura dintre superstiții și belșugul locuinței.

Numerologul a explicat cum trebuie să se comporte superstițioșii pentru a nu atrage necazurile.

„Avem 2 în 1. O dată ne legăm de superstiții și a doua oară de bunăstarea familiei și tot ce implică, că nu e nepărat să fie vorba doar despre bani.

Când vine vorba de superstiții, automat vor exista și contestatari. Biserica și slujitorii ei vor fi primii care contestă aceste superstiții.

Din contestarea asta, le-am spus unora, care erau prea vehemenți. Zic: bun, eu am o superstiție. Dacă vin la biserică luni, știu că biserica e închisă. Am superstiția asta. Și se adeverește.

Te-ar mai interesa: Medic anestezist, acuzat de terorism medical! Un d...

Nu dau bani luni, e o superstiție, da? Că așa spunem, dacă dai bani de luni, dai toată săptămâna. Nu dau bani pe întâi, că iar dau toată luna și e și mai rău, că e cu bătaie mai lungă.

Mai este varianta, mergând pe stradă, se întâmplă să găsești un bănuț. Sunt persoane care nu îl vor putea ridica, chiar dacă este de 50 de bani.

De ce? Pentru că au unghiile prea lungi și nu pot să îl ia. Pentru doamne. Pentru domni, eu am învățat de la o bătrână. Mi-a spus: mamă, dacă vezi că este cu banul în sus e bine. Ăla îți va aduce bani. Dacă e cu stema, îl întorci cu banul în sus, îl lași să ia contact cu pământul și apoi poți să îl iei.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Sursă: Pexels

Superstiții și cum poți aduce belșug în casă

Dar nu stai toată ziua să găsești bani pe stradă. Dar bănuții găsiți pe stradă trebuie luați. Îi luați, îi puneți într-un loc acasă și îi lăsați acolo. Dacă îi găsești pe ăștia cu 5, să fii sigur că este o sursă de noroc. Din superstiție, îți vor aduce bani. 5 e simbolul banului.

Te-ar mai interesa: Recomandarea medicului Mihaela Bilic. Acest fruct ...

Dacă te-ai mutat într-o locuință nouă, dintr-una veche, e bine să nu vii cu mătura aia veche. Pentru că aia a fost captatoare de energii negative și dacă acolo ai fost mai scăpătat, aduci necazurile financiare cu tine. Lași mătura aia veche și iei una nouă.

Ca să ai belșug, să fii protejat și de hoți și de ochi răi, presari sare pentru bunăstare pe pragul ușii, la intrare. Sunt oameni care mai pun și sub covorașul de la ușă.

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

O altă superstiție spune că, dacă te muți într-o casă nouă, ar fi bine să fie într-o zi de vineri sau sâmbătă, ori într-o zi ploioasă. Fiecare picătură de ploaie reprezintă o monedă care pică, deci ești norocos. Îmi tot spunea cineva înainte și am învățat când m-am căsătorit: dacă plouă la nunta voastră, să știți că veți fi niște oameni norocoși.

O altă superstiție spune: Nu bate covoarele, nu scoate gunoiul din casă seara și nu întinde rufele după asfințit că vei avea cheltuieli. Cu gunoiul este o superstiție universală, cam pe tot globul. Chinezii au răspândit-o peste tot.

Să nu ieși niciodată dintr-o casă pe o altă ușă decât cea pe care ai intrat”, a fost mesajul transmis de Mihai Voropchievici la Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private