Sari la conținut

De ce nu este bine să ai o oglindă în dormitor. Ce spun credințele populare?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Regulile Feng Shui – doctrină taoistă a armoniei și echilibrului energiilor din cosmos- spun ca este esenţial ca obiectele care se reflectă în oglindă să ne încarce cu energie pozitivă şi să ne dea o stare de relaxare şi calm.

Astfel, amplasarea obiectelor în propriul habitat are o importanţă deosebită asupra stării mentale. Una dintre regulile importante din Feng Shui este interzicerea amplasării oglinzilor în dormitor, deși mulți dintre noi nu acordăm prea multă importanță acestui lucru.

Se spune că oglinda nici nu ar trebui orientată spre pat sau deasupra lui, acest obiect captând energii şi vibraţii nu întotdeauna pozitive. Chiar dacă poate crezi că este la modă sau că se potriveşte cu stilul decorului ales pentru camera de odihnă, „efectele” ei pot fi dezastruoase energetic.

Efect negativ asupra energiei

Totuşi, există o explicație științifică pentru ce ar trebui respectată această regulă. Potrivit experților, o oglindă în dormitor poate crea un efect negativ asupra energiei din camera respectivă.

Din perspectiva Feng Shui, oglinda reflectă și dublează energia existentă deja în acel spațiu. Astfel, dacă în dormitor există o atmosferă negativă, de exemplu din cauza unui conflict între soți, oglinda poate amplifica și mai mult această energie negativă.

De asemenea, este important să înțelegeți că o oglindă în dormitor poate duce la tulburări de somn. Unii oameni se pot simți nesiguri sau anxioși dacă se văd pe ei înşişi noaptea. Acest lucru, la rândul său, poate duce la insomnii și alte probleme de somn.

O oglindă în dormitor amplasată vizavi de pat poate crea prea multă activitate în cameră, mai ales dacă în ea se reflectă lumini puternice sau alte obiecte strălucitoare.

Ce spun credințele populare?

Credințele populare arată că o oglindă în dormitor poate perturba armonia relațiilor de familie și poate duce la conflicte între parteneri.

În plus, se crede că oglinda poate atrage boli și probleme de sănătate. În unele culturi, există credinţa că oglinda din dormitor este un fel de portal prin care spiritele rele își fac drum în cameră. În afară de asta, în unele culturi orientale oglinda este considerată un simbol al „abisului”, potrivit rador.ro.

În concluzie, specialiştii recomandă să optezi pentru o altă încăpere în care să amplasezi o oglindă mare. Atenţie, nu este recomandat ca oglinzile să fie aşezate unele în faţa celorlalte!

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: