Sari la conținut

De ce nu este bine să arunci pliculeţele cu silicon de la cumpărături? Le poţi folosi în moduri inedite!

Unele obiecte aparent banale pot avea de fapt multiple întrebuințări ingenioase care te pot ajuta în diverse situații. Este şi cazul biluțele cu silicon care vin într-o punguță de fiecare dată când cumpărăm pantofi, genți sau telefoane.

Când cumperi pantofi, sau chiar alte produse, găseşti în ambalaj un pliculeţ de silicon pe care scrie „silica gel”. Care este rolul său? Acesta poate absorbi până la 35% din greutatea lui în apă, deci este bun împotriva umezelii.

Aşadar vei fi surprins să afli că aceste pliculețe sunt salvatoare în momente critice. Aceste biluţe aparat inutile sunt umplute cu dioxid de siliciu, un agent deshidratant netoxic care va usca totul în jurul lui.

Scopul principal al dioxidului de siliciu este de a absorbi umiditatea în exces și de a elimina posibilitatea formării mucegaiului sau a coloniilor de bacterii. În același timp, acest compus ȋndepărtează și mirosurile neplăcute din spațiile unde este depozitat.

Iacă câteva moduri în care săculețele cu biluțe de dioxid de siliciu, aparent banale, pot fi folosite cu succes în viața de zi cu zi, în moduri inedite.

Pot usca aparatele auditive și telefonul

Telefonul mobil scăpat în apă poate fi salvat cu ajutorul acestor plicuri. Plicurile cu silicon sunt eficiente la aspirarea umidității. Puneți  telefonul oprit într-o pungă ce se strânge la capăt ȋmpreună cu pachețelele de gel și lăsati să acționeze 24 de ore. La fel puteți proceda și pentru salvarea aparatelor auditive.

Sursă: UNSPLASH

Previn umezeala anumitor produse alimentare

Cu toate că gelul de siliciu nu este comestibil, el ajută la prevenirea umezelii produselor alimentare ce trebuie să fie mereu uscate (de exemplu biscuiții, pesmeții, făina, nuci, etc).

Protejează medicamentele

Medicamentele se pot deteriora dacă prind umezeală. De aceea, pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, puteți folosi pliculețele cu silicon în cutia cu medicamente.

Protejează mâncarea animalelor de casă

Dacă obișnuiți să cumpărati mâncare în cantitate mai mare pentru cățel sau pisică, pentru a nu se umezi cu timpul, puteți folosi aceste pliculețe cu silicon.

Protejează bijuteriile sau tacâmurile de argint

La contactul cu umezeala, bijuteriile sau tacâmurile de argint se pot înnegri și păta. Ele pot fi păstrate în condiții bune cu ajutorul acestor pliculețe cu silicon.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel