joi, martie 30, 2023

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse de ce nu se mai căsătoresc oamenii. Aceasta spune că societatea s-a stricat, dezvăluind care este vârsta ideala pentru a face marele pas.

„Oamenii nu se mai căsătoresc cum o făceau înainte. La noi, în Moldova, încă se mai face asta, adică să se căsătorească până la 20 de ani. Cele de la oraş sunt mai emancipate.

Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...

Căsătoriile au devenit un fel de târg. E din dragoste de bani. Din dragoste de bani şi siguranţă, pentru că se schimbă societatea atât de mult. Tineretul nici nu mai are posibilitate materială.

Poate că există puţin de iubire şi respect, dar se gândesc că apare un copil şi nu au siguranţă. Pentru fete, certificatul de căsătorie contează. Este o garanţie că partenerul nu va divorţa atât de uşor.

Atunci când apare un copil, mai repede pleacă dacă nu sunt căsătoriţi legal. De aceea se şi dă acel timp de 30 de zile pentru a se răzgândi. Posibilitatea materială este pe primul loc. Degeaba spunem că nu este aşa.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

Fiecare om vrea siguranţa lui. De aceea, căsătoriile au scăzut. Au crescut relaţiile neoficiale, care sunt mai uşor de dus.

De pildă, sunt femei care spun că nu pot sta cu bărbaţi care nu au bani, care nu au un serviciu mai bun decât al lor, şi nu stau din cauza orgoliului. Nu va sta, pentru că nu mai este acea relaţie care se clădeşte. Nu mai încep de la 0 şi prăjesc amândoi un cartof într-o tigaie.

Te-ar mai interesa: Analizele esențiale care te ajută să depistezi bol...

Mai apare teama că nu le place mama, tata şi tot aşa. O căsătorie este un şir de compromisuri, pe care trebuie să le ştim să le facem. Nu alegeţi perechea potrivită, dacă este ca voi, nu o să poţi să trăieşti cu acea persoană. Cumva, trebuie să fim diferiţi. Dacă avem o relaţie de genul, merge o perioadă, după care se rupe.


Pretenţiile cresc odată cu vârsta

Acum, poate aş alege ceva ce am lăsat cândva. Cumva, te raportezi la vârsta şi la experienţă. Fiecare, băiat sau fată, au alt concept faţă de căsătorie. Unu din cinci persoane, nu-şi doreşte o căsătorie pentru o viaţă. Aleg concubinajul pentru că este mai uşor de ieşit din el.

Te-ar mai interesa: Substanța consumată de Ana Morodan, prinsă băută ș...

Nu îşi mai doresc o căsătorie pe viaţă. Este ceva ciudat, poate chiar trist.

Vârsta ideal este 26, chiar 28, pentru că la această vârstă se dezvoltă instinctul matern. Încep să le placă copiii. Deci, au chestia asta. Dacă trec de 35 de ani, nu mai fac copiii. Femeile îşi doresc mereu, dar bărbaţii nu prea. Eventual, bărbaţii, la a doua tinereţe, pe la 55 de ani.

Femeile, dacă nu au stabilitatea lor, să nu depindă de partener, nu fac asta. Ele sunt capabile şi nu vor să fie supuse partenerului toată viaţa. E confortul de a avea ceva. Chiar dacă există aceste relaţii, ele se destramă oricum.

Te-ar mai interesa: Conferința „Galatia 2023” aduce în România special...

Tendinţa bărbaţilor tineri este să se uite la femei mai mari, mai aşezate pentru că se comportă altfel. Nu ţine mult.

Până la 30 de ani este bine să faci acest pas. Eu cred că societatea s-a stricat din momentul în care au început între 25 şi 30 de ani să se mute împreună. Perioada asta de probă strică tot. Aici apare frica de dezamăgire”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private