Sari la conținut

De ce NU trebuie ignorată o simplă răceală. Organele unui tânăr au cedat rând pe rând: 80 de transfuzii de sânge și 22 de operații

Criza spital
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
ASSMB, semnal de alarmă:

De ce NU trebuie ignorată o simplă răceală. Organele unui tânăr au cedat rând pe rând: 80 de transfuzii de sânge și 22 de operații

De multe ori, atunci când se instalează primele simptome de răceală, tendința oamenilor este ignorul, în speranța că trece repede. Ei bine, nu este tocmai cea mai responsabilă alegere. De ce? Urmează să descoperi ce a pățit un tânăr  din Cluj-Napoca.

Potrivit medicilor, răceala şi gripa sunt afecţiuni respiratorii contagioase, cauzate de virusuri. Ele au simptome asemănătoare, diferenţierea imediată fiind uneori dificilă.

raceala

Raceala începe de cele mai multe ori cu durere în gat, rinoree sau nas înfundat, însă, dacă nu este tratată, poate duce la infecții care pot produce complicații. Este și cazul unui bărbat, care o răceală banală a dus la o infecție gravă care a produs complicații în tot corpul și care i-a afectat tot organismul.

Medicii spun că organele lui au cedat rând pe rând. Au urmat trei luni de tratamente, 80 de transfuzii de sânge și 22 de operații.

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca se întâmplă minuni. După o lungă suferință, o luptă contracronometru pentru viață, eforturi ale unei echipe multidisciplinare, un tânăr de 37 de ani a plecat astăzi sănătos acasă.

80 de transfuzii de sânge și 22 de operații

Povestea lui a început în ianuarie, când o răceală a dus la o infecție care a produs complicații și care i-a afectat tot organismul. Organele lui au cedat rând pe rând. Au urmat trei luni de tratamente, 80 de transfuzii de sânge și 22 de operații.

Medicii s-au luptat pentru viața lui

Două luni, numai la secția de anestezie și terapie intensivă. În tot acest timp, a fost inconștient, perioadă în care medicii s-au luptat pentru el. Acum simte ca a renăscut”, este mesajul postat pe  facebook.com/tvrcluj.

Urmăriți mai jos un reportaj realizat de Mădălina Vlăsceanu și Bogdan Narița”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel