Sari la conținut

De ce nu trebuie să dormi niciodată în același pat cu animalul tău de companie, mai ales primăvara

riscuri la care se expun proprietarii de pisici
Sursă FOTO: Unsplash
Risc de boala pentru proprietarii de pisici

Începutul primăverii semnifică zile mai luminoase, o climă mai caldă și animale de companie care își dau jos blana de iarnă, ceea ce poate fi problematic pentru dvs. dacă împărțiți patul cu animalul dvs. de companie.

Un expert în somn a atras atenția asupra faptului că câinii și pisicile încep să își piardă blana de iarnă, timp de până la patru săptămâni, care poate adăposti gândaci și germeni. Părul de animale ar putea cauza probleme grave de sănătate, potrivit expertului în somn Lauren Whitehead de la Happy Beds.

Părul este reprezentat de firicele mici de piele eliminate de animalele de companie, care pot fi inhalate în timp ce dormiți alături de animalul dumneavoastră de companie cu sânge cald.

Whitehead a spus: „Aceste particule mici [de păr] pot fi inhalate prin aer, cauzând potențiale probleme respiratorii și pulmonare. De asemenea, în cele din urmă pot duce la astm în cazuri severe”.

Organizația caritabilă Asthma and Lung UK avertizează: „Orice animal cu blană poate provoca alergii la animale de companie.

„O alergie la animale de companie este atunci când o persoană are o reacție la celulele pielii, saliva sau urina unui animal de companie.

„Uneori, oamenii sunt alergici la părul de animale de companie – firele moarte de piele pe care le aruncă animalele de companie.”

Asthma and Lung UK explică: „Părul este foarte mic și poate rămâne în aer pentru o perioadă lungă de timp.”

De ce nu e bine să dormi în același pat cu animalul tău de companie, mai ales primăvara

Deoarece părul se poate aduna pe țesături, cum ar fi lenjeria de pat, o alergie se poate manifesta astfel:

  • Un nas care curge
  • Strănut
  • Nas înfundat
  • Tuse
  • Respirație șuierătoare
  • dificultăți de respirație.

„Singura modalitate de a confirma dacă aveți o alergie este să cereți medicului dumneavoastră de familie să vă trimită la un test de înțepătură pe piele sau la un test de sânge”, adaugă organizația caritabilă.

Dacă primăvara te trezești că strănuți din cauza părului de animale de companie, Whitehead a împărtășit câteva recomandări.

„Adăugați un purificator de aer în dormitor pentru a elimina părul și a ajuta la respirație”, a spus Whitehead.

De asemenea, puteți îndepărta excesul de blană de pe lenjeria de pat folosind un aspirator sau o rolă de scame.

„Dacă observați că animalul dvs. de companie a adormit pe așternut, luați o foaie de uscător și continuați să o frecați înainte și înapoi pe pernă sau pe așternut”, a sfătuit Whitehead.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel