Sari la conținut

De ce nu trebuie să mergi cu telefonul la baie. Riscuri uriașe pentru sănătate!

Utilizarea telefonului mobil
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Folosirea telefonului mobil duce la cancer?

Telefoanele mobile au fost responsabile pentru transformarea stilului nostru de viață. Aceste dispozitive tehnologice sunt o parte esențială a vieții de zi cu zi a fiecărei persoane, oferind conectivitate pentru a ne menține în comunicare constantă cu mediul nostru social, pentru a interacționa cu prietenii, familia și partenerii, precum și pentru a ne ține informați.

În plus, pe aceste dispozitive pot fi stocate toate tipurile de date din viața noastră profesională și personală.

De la apariția telefonului mobil, acesta a căpătat tot mai multă importanță în viața de zi cu zi a oamenilor, motiv pentru care o utilizare mai intensă implică noi rutine și obiceiuri care, deși oferă rezultate datorate ocupațiilor profesionale, academice sau sociale, prezintă și riscuri pentru sănătate.

Acest obicei i-a determinat pe oameni să dezvolte o dependență față de tehnologie, până la punctul de a folosi dispozitivele mobile în rutina de zi cu zi, cum ar fi mersul la baie, fie pentru a profita de acel moment, pentru a răspunde la mesaje și a comunica cu prietenii și cei dragi, fie pur și simplu pentru a-și distrage atenția și a trece timpul în timp ce părăsesc baia.

Ceea ce mulți oameni nu realizează este că această practică poate fi dăunătoare pentru sănătate, din cauza germenilor din jurul toaletei care pot pătrunde pe ecranul dispozitivului. Potrivit lui Gerba, profesor de microbiologie, și Kelly Reynolds, profesor de sănătate a mediului, ambii de la Universitatea din Arizona, toaletele sunt acoperite de germeni, agenți patogeni și bacterii enterice din tractul intestinal, care provin în principal din materiile fecale.

sursa foto: arhiva doctorul zilei

De ce nu trebuie să mergi cu telefonul la baie

Prin urmare, este important să acordați atenție suprafețelor pe care vă lăsați telefonul mobil în timp ce vă aflați în baie. De exemplu, atunci când se mișcă butonul de la toaletă, particule mici de apă care conțin urină și fecale pot să se împrăștie pe toaletă și pe alte obiecte de mobilier unde este adesea așezat telefonul mobil. De asemenea, germenii care sunt impregnați în telefonul mobil pot transmite salmonella, E.coli, streptococul, hepatita, gastroenterita, norovirusul și alte boli diareice, scrie Semana.

Dar, dincolo de pericolele acestei practici, utilizarea telefonului mobil în toaletă sau stând pe toaletă este, de asemenea, o pierdere de timp. Un sondaj efectuat pe 2.000 de persoane din Statele Unite a arătat că 25% dintre bărbați preferă să stea pe toaletă pentru a-și folosi telefonul mobil. În plus, 59% dintre bărbați și femei au recunoscut că stau pe chat, 45% trimit e-mailuri și aproape 33% ridică telefonul dacă primesc apeluri. Cel mai repetat răspuns (80%) este că oamenii își folosesc telefoanele mobile în toaletă pentru că nu au altceva mai bun de făcut.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel