Sari la conținut

De ce nu trebuie să ții un pahar cu apă pe noptieră! Motivul te pune serios pe gânduri

deshidratarea cronică
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum se bea apa

Sunt multe persoane care inainte de a merge la culcare iau un pahar cu apa in pat si il lasa pe noptiera pentru a putea bea apa atunci cand le este sete, ceea ce nu stiu sunt consecintele pe care acest lucru le poate avea asupra sanatatii lor.

Să-ți fie sete noaptea sau doar să te trezești este ceva foarte comun și asta se întâmplă pentru că organismul nostru, în timp ce doarme, începe să desfășoare procese organice în care petrece ore întregi fără a reface lichide sau solide.

La trezire, dupa o noapte de somn in care organismul isi foloseste rezervele de apa pentru a se hidrata, cel mai bine este sa bem lichide si, din acest motiv, ajungem deseori la paharul cu apa de pe noptiera.

Dacă apa este consumată într-o perioadă scurtă de timp nu se va întâmpla nimic, dar dacă o lăsăm mai multe ore va începe să fie o problemă.

De ce nu poți bea apă de pe noptieră?

Dr. Kellogg Schwab, directorul Institutului de Apă al Universității Johns Hopkins, avertizează că un pahar cu apă lăsat în aer liber la temperatura camerei trece printr-un proces de invazie de către microorganisme pe tot parcursul nopții.

Când apa stă într-un pahar pentru o perioadă lungă de timp, este mai susceptibilă la particulele de praf și bacteriile din aer.

Apa la temperatura camerei conține microorganisme care încep să se înmulțească. Deci, fie că este apă curată sau un pahar curat, bei un amestec de germeni în acel lichid incolor. Ca să nu mai vorbim de praful din mediul înconjurător care ar putea cădea în pahar în acele ore.

Bea apă când te trezești, dar niciodată din noaptea precedentă

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să bei apă imediat ce te trezești. Experții recomandă să începeți ziua bea un pahar cu apă pentru a profita din plin de toate beneficiile acesteia.

Un pahar cu apă este perfect pentru a începe ziua cu bine. Pe langa faptul ca ofera hidratare organismului, este foarte bun si pentru a te simti fresh, cu mai multa energie naturala si mai sanatos.

Să bei un pahar cu apă pe stomacul gol este indicat pentru a stimula expulzarea toxinelor și a scăpa organismul de toate aceste deșeuri. Acest beneficiu te va face să te simți mai sănătos și, de asemenea, va contribui la o piele mai sănătoasă.

A bea apă pe stomacul gol este un obicei excelent pentru cei care vor să slăbească. Deși consumul unei cantități bune de apă pe zi este cheia pentru menținerea unei greutăți sănătoase, consumul acesteia pe stomacul gol este cel mai bun mod de a profita de acest beneficiu.Apa băută pe stomacul gol activează metabolismul și s-a demonstrat că, datorită acestui lucru, vă crește potențialul de a arde calorii. În plus, consumul de apă oferă o senzație de sațietate și reduce dorința de a consuma multe calorii.

După cum vezi, să bei apă imediat ce te trezești este foarte benefic pentru organismul nostru; totusi, nu este bine sa bem apa pe care am pus-o cu o seara inainte pe noptiera.

Dacă facem asta în loc să bem apă cu proprietăți bune pentru sănătate, vom bea apă care probabil conține agenți patogeni sau bacterii care au rămas în acea apă cu o seară înainte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel