Sari la conținut

De ce nu vor ataca rușii România. Medic român: Toți își vor lua concediu medical

De ce nu va ataca Rusia România. Medicul român Egri Eduard a făcut haz de necaz în contextul izbucnirii războiului din Ucraina.

„Motive pentru care rușii nu vor ataca România:

1. Nu au suficiente piese de schimb pentru tancuri și mașini: bucși, telescoape, șenile, arcuri, anvelope, sisteme de direcție s.a.m.d

2. Ăștia știu că vom otrăvi fântânile și vom pârjoli câmpiile,

3. Nici băutură nu o să găsească în magazine sau în casele oamenilor,

4. Nu vor avea cu cine se lupta deoarece toți își vor lua concediu medical,

5. Să nu uitam de codru’ și ramu’ care dușman le va fi”, a scris, joi, pe Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Secretarul general al ONU: ‘Preşedinte Putin, în numele umanităţii, retrageţi-vă trupele în Rusia!’

„Dați o șansă păcii, au murit deja prea mulți oameni”, a spus secretarul general al ONU. Între timp, președintele rus a anunțat o „operațiune militară” în Ucraina.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres, a făcut miercuri (23.02.2022) un apel direct la președintele rus, Vladimir Putin.

„Dacă într-adevăr se pregătește acea operațiune, am un singur lucru de spus din adâncul inimii mele: președintele Putin, opriți trupele voastre să atace Ucraina. Dă o șansă păcii, au murit deja prea mulți oameni”, a spus Guterres la deschiderea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Într-o mișcare rară, șeful ONU a vorbit în Consiliu fără un discurs pregătit și, de asemenea, foarte extraordinar, a făcut un apel direct la liderul uneia dintre marile puteri internaționale.

Guterres, care până acum fusese întotdeauna convins că Rusia nu va invada Ucraina, a dat crezare indicii unui atac iminent. “În trecutul recent au fost mai multe situații cu indicații similare, zvonuri asemănătoare și nu le-am crezut niciodată, convins că nu se va întâmpla nimic grav. M-am înșelat”, a spus el.

‘Preşedinte Putin, în numele umanităţii, retrageţi-vă trupele în Rusia!’, a spus şeful ONU, vizibil emoţionat de anunţul privind o operaţiune militară rusă în Ucraina în mijlocul unei sesiuni de urgenţă a Consiliului de Securitate.

‘Este cel mai trist moment din mandatul meu de secretar general al Naţiunilor Unite‘, a adăugat el. ‘În numele umanităţii, nu permiteţi declanşarea în Europa a ceea ce ar putea fi cel mai mare război de la începutul secolului’, a insistat Antonio Guterres.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: