sâmbătă, iunie 25, 2022

Se spune că bărbaţii sunt sexul tare, însă când vine vorba de rezistenţa la simptomele gripei sau răcelii bărbaţii sunt vulnerabili ca nişte copilaşi.

Conform oamenilor de ştiinţă, toată vina o poartă creierul lor care este dotat cu mai mulţi senzori de temperatură, decât cel al femeilor. Din acest motiv, resimt mai puternic simptomele gripei şi răcelii. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul copiilor (atât fete cât şi băieţi), deoarece şi creierul lor este mai bine dezvoltat în zona responsabilă cu captarea temperaturii. Însă, atunci când băieţii ajung la pubertate testosteronul începe să acţioneze în zona respectivă, numită nucleu preoptic mărind-o.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

,,Atunci când răcim, temperatura corpului creşte pentru a elimina bacteriile care nu trăiesc la temperaturi crescute. Dacă sistemul imunitar se simte atacat, nucleul preoptic creşte temperatura pentru a ucide bacteriile, iar bărbaţii au mai mulţi receptori de temperatură decât femeile, deoarece nucleul preoptic este mai mare în cazul lor”, explică medicul neurolog Amanda Ellison.

Această cercetare face parte din studiul referitor la diferenţele dintre femei şi bărbaţi şi modul în care comportamentele lor sunt infleunţate de diferenţele de la nivelul creierului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private