vineri, august 19, 2022

Ulei sau untură? Untura e mai sănătoasă de folosit la gătit și în special la prăjit, pentru că uleiurile vegetale degajă substanțe toxice care pot cauza cancer, boli de inimă și chiar demență, potrivit unui nou studiu.

Uleiurile bogate în grăsimi polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui și cel de porumb elimină o cantitate mare de aldehide, niște substanțe toxice învinovățite de apariția mai multor boli.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

Cu toate că uleiul de măsline e mai sănătos decât alte uleiuri vegetale, tot untul și untura sunt mai sănătoase.

Untura, indicată la prăjit

Profesor ul Martin Grootveld de la Universitatea De Montfort a descoperit că dacă gătești pește cu ulei de porumb sau de floarea-soarelui, sunt eliberate de 200 de ori mai multe aldehide toxice decât limita zilnică admisă.

Prof. Grootveld susține că toate uleiurile vegetale produc aceleași reacții chimice la temperaturi înalte, cele bogate în grăsimi polinesaturate o cantitate mare de substanțe toxice, cele bogate în grăsimi mononesaturate mai puține, iar grăsimile saturate cele mai puține.

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private