miercuri, septembrie 28, 2022

De ce să adaugi această legumă în dietă. Nutriționist: Leac pentru toate cazurile grave! Dieteticienii spun că ar trebui să adaugi această legumă în dieta ta pentru o digestie mai rapidă. „Este atât de bună pentru pierderea în greutate!”

De ce să adaugi această legumă în dietă. Nutriționist: Leac pentru toate cazurile grave

Fără îndoială, legumele sunt una dintre cele mai sănătoase varietăți de alimente care trebuie incluse în fiecare dietă pentru un aport de vitamine, minerale și carbohidrați complecși.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Grozave pentru promovarea pierderii în greutate, deoarece sunt sărace în calorii, dar te umplu rapid, legumele sunt, fără îndoială, un atu pentru orice plan alimentar, indiferent dacă te străduiești sau nu să slăbești, potrivit shefinds.com.

Dar nu numai că legumele pot încuraja pierderea în greutate și ajută la crearea unui deficit caloric sănătos, ci pot fi utile și în diminuarea balonării și a inflamației, permițând un stomac mai plat, astfel încât să vă simțiți mai confortabil în corpul dumneavoastră.

Potrivit experților în sănătate, balonarea poate fi cauzată de o serie de factori externi, de la intoleranța la anumite alimente, la hormoni și chiar constipație. În cele din urmă, este un aflux de aer sau de gaz în tractul digestiv, ceea ce duce la acea senzație inconfortabilă cu care probabil suntem cu toții prea familiarizați.

Te-ar mai interesa: Condimentul care luptă cu infecții grave: Clostrid...

În timp ce unele persoane sunt în mod natural mai predispuse la balonare decât altele, aceasta este una dintre cele mai comune probleme digestive în general, datorită numărului excesiv de cauze din care poate proveni.

Dieteticianul Trista Best, a spus că sparanghelul este cea mai bună legumă pentru a ușura stomacul dilatat.

Sparanghelul
Sparanghelul este bogat atât în apă, cât și în fibre, ceea ce îl face fantastic pentru digestie, ceea ce este esențial pentru a da cu piciorul balonării. „Alimentele cele mai bune pentru balonare sunt cele care au cel puțin una sau mai multe dintre aceste caracteristici; conținut ridicat de apă, bogate în fibre, conțin potasiu și / sau oferă probiotice”, explică Best.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai mari nevoi ale pacienților cu S...

Probioticele aduc echilibru

„Apa și fibrele ajută la reducerea sau prevenirea constipației și a balonării. Potasiul ajută la prevenirea retenției de apă, care poate fi o cauză a balonării. Iar probioticele asigură că intestinul este echilibrat și funcționează eficient”, notează ea.

Anumite alimente, cum ar fi sparanghelul, pot ajuta la ameliorarea balonării, furnizând organismului orice nutrienți esențiali care ar putea lipsi și care cauzează inflamația.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

Sparanghelul, bogat în apă

Având în vedere că sparanghelul este bogat în apă, această legumă poate ajuta la reducerea constipației, iar fibrele pe care le conține sunt utile în alimentarea bacteriilor pozitive din intestin, limitând producția de gaze și îmbunătățind digestia, potrivit Best.


„Sparanghelul este, de asemenea, dens din punct de vedere nutritiv, ceea ce înseamnă că este scăzut în calorii, dar bogat în nutrienți benefici. Această caracteristică nu este bună doar pentru pierderea în greutate, ci și pentru sănătatea generală. Este bogat în potasiu, care este util în reducerea tensiunii arteriale”, spune expertul.

Te-ar mai interesa: Atenție! Noi modificări la calculul facturilor de ...

„Conținutul de antioxidanți al sparanghelului nu trebuie ignorat pentru capacitatea sa de a ajuta la combaterea și prevenirea daunelor provocate de radicalii liberi.”

Castraveții și țelina, două legume care pot fi utile pentru a scăpa de balonare

Cu toate acestea, dacă sparanghelul nu vă place, castraveții și țelina sunt alte două legume care pot fi utile pentru a scăpa de balonare și inflamația atunci când sunt consumate în mod regulat.

Nutriționist: Leac pentru toate cazurile cele mai grave

Consumând mai multe legume fibroase și hidratante, cum ar fi sparanghelul, corpul tău va răspunde la rândul său prin reținerea mai puține balonări, astfel încât să te poți bucura de o digestie lină, fără disconfortul care poate veni din cauza acumulării de aer sau gaze. S-ar putea ca sparanghelul să nu fie un leac pentru toate cazurile cele mai grave de balonare, dar cu siguranță poate funcționa ca un bun punct de plecare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private