
De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în apă atunci când fierbi ouă! Efectul pare IREAL Trucul minune nu dă greș NICIODATĂ. Vei avea cele mai frumoase ouă de Paște

Fie că vă plac felii peste pâine prăjită cu avocado sau amestecate într-o salată verde, ouăle fierte tari sunt o modalitate rapidă și ușoară de a introduce mai multe proteine care reduc foamea în dieta dumneavoastră. Cu toate acestea, curățarea ouălor de coajă nu este atât de rapidă și simplă. Iată cum merg lucrurile de obicei: bateți oul cu o lingură și coaja crapă. Scoateți fiecare ciob și îndepărtați cea mai mare parte din albușul de ou în acest proces.
Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...
Pentru a face procesul un pic mai puțin frustrant, am selectat sfaturi de pe Internet, inclusiv Reddit și YouTube, și am găsit cele mai fiabile metode. Pentru început, când fierbeți un ou tare, asigurați-vă că folosiți un ou mai vechi. Ouăle vechi sunt mai ușor de curățat decât cele proaspete, conform USDA. Asta pentru că există o celulă de aer între ou și interiorul cochiliei și acea celulă crește în dimensiune cu cât un ou este depozitat mai mult timp. Pe măsură ce celula de aer devine mai mare, oul devine mai mic, contractându-se și trăgându-se de coajă. În cele din urmă, acest lucru face oul mai ușor de curățat.
Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...
Mai multe site-uri de specialitate de gătit sugerează adăugarea de bicarbonat de sodiu în oala cu apă.
Aparent, bicarbonatul de sodiu crește nivelul pH-ului ouălor și le face mai ușor de curățat.
Pur și simplu adăugați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și apoi urmați pașii obișnuiți de fierbere a unui ou.
Odată ce oul este fiert, ar trebui să puteți curăța coaja în bucăți mai mari, făcând procesul mai ușor și mai rapid.
Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...
Ou foarte moale, cu gălbenuș lichid – 2 minute
Ou cu gălbenuș semi-moale, adică puțin lichid, dar și un pic moale – 4 minute
Ou cu gălbenuș moale – 6 minute
Ou cu gălbenuș tare, dar puțin cremos – 8 minute
Ou cu gălbenuș tare – 10 minute
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.