Categories: Ştiri sănătate

De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în apă atunci când fierbi ouă! Efectul pare IREAL Trucul minune nu dă greș NICIODATĂ. Vei avea cele mai frumoase ouă de Paște

Fie că vă plac felii peste pâine prăjită cu avocado sau amestecate într-o salată verde, ouăle fierte tari sunt o modalitate rapidă și ușoară de a introduce mai multe proteine care reduc foamea în dieta dumneavoastră. Cu toate acestea, curățarea ouălor de coajă nu este atât de rapidă și simplă. Iată cum merg lucrurile de obicei: bateți oul cu o lingură și coaja crapă. Scoateți fiecare ciob și îndepărtați cea mai mare parte din albușul de ou în acest proces.

Pentru a face procesul un pic mai puțin frustrant, am selectat sfaturi de pe Internet, inclusiv Reddit și YouTube, și am găsit cele mai fiabile metode. Pentru început, când fierbeți un ou tare, asigurați-vă că folosiți un ou mai vechi. Ouăle vechi sunt mai ușor de curățat decât cele proaspete, conform USDA. Asta pentru că există o celulă de aer între ou și interiorul cochiliei și acea celulă crește în dimensiune cu cât un ou este depozitat mai mult timp. Pe măsură ce celula de aer devine mai mare, oul devine mai mic, contractându-se și trăgându-se de coajă. În cele din urmă, acest lucru face oul mai ușor de curățat.

Cele mai bune modalități de a curăța ouăle fierte tari

Metoda bicarbonatului de sodiu

Mai multe  site-uri de specialitate de gătit sugerează adăugarea de bicarbonat de sodiu în oala cu apă.

Aparent, bicarbonatul de sodiu crește nivelul pH-ului ouălor și le face mai ușor de curățat.

Pur și simplu adăugați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și apoi urmați pașii obișnuiți de fierbere  a unui ou.

Odată ce oul este fiert, ar trebui să puteți curăța coaja în bucăți mai mari, făcând procesul mai ușor și mai rapid.

Cum trebuie să fierbi ouăle pentru a fi moi sau tari

Ou foarte moale, cu gălbenuș lichid – 2 minute

Ou cu gălbenuș semi-moale, adică puțin lichid, dar și un pic moale – 4 minute

Ou cu gălbenuș moale – 6 minute

Ou cu gălbenuș tare, dar puțin cremos – 8 minute

Ou cu gălbenuș tare – 10 minute

Recent Posts

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu pentru a alunga energiile negative din casă

Armonizați energia din casa dvs. pentru un mediu liniștit și plin de bucurie cu ajutorul…

9 minute ago

Zodii care nu-și pot ascunde emoțiile. Sunt cele mai transparente din horoscop

Ați observat vreodată cum unii oameni nu-și pot ascunde emoțiile, oricât de mult ar încerca?…

39 de minute ago

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

12 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

13 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

13 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

14 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic