sâmbătă, iulie 2, 2022

Consumă zilnic o linguriță de miere pe stomacul gol, acesta este recomandarea medicilor. Efectele pentru organism vor fi spectaculoase. Este bună pentru un creier sănătos, sănătate și echilibrul vieții, este de părere prof. dr. Vlad Ciurea. 

Mierea crudă poate avea un efect calmant asupra digestiei. Ajutând la simptomele diareei. Pentru a ajuta la tratarea diareei ușoare, încercați să luați o linguriță de miere crudă sau să amestecați miere cu o băutură. Evitați să luați prea multă miere, deoarece excesul de zahăr poate agrava diareea.

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

Anumite dovezi sugerează că mierea ar putea avea efecte antioxidante și antiinflamatorii care pot fi benefice pentru creier. Un studiu pe animale a constatat că șobolanii care au consumat miere au fost protejați împotriva leziunilor cerebrale cauzate de expunerea la plumb.

În plus, un alt studiu afirmă că mierea crudă poate conține ingrediente care ajută la combaterea inflamației în hipocampus, o parte a creierului implicată în memorie.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile mierii pentru organism. Acum nu mai ai nicio scuză să nu consumi o linguriță de miere pe stomacul gol în fiecare zi.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

”Creierul cu alimentație se ține” atrage atenția prof. dr. Vlad Ciurea. Medicul neurochirurg oferă foarte multe sfaturi simple, de viață, dar care fac minuni pentru sănătatea generală și cea a creierului.

„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a spus prof. dr. Ciurea.

Prețul mierii de albine este influențat de conflictul din Ucraina

Din păcate, prețul mierii de albine este influențat de conflictul din Ucraina. Apicultorii spun că producția din țara vecină a scăzut semnificativ de la declanșarea războiului.

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

În plus, valul de scumpiri din ultima perioadă a determinat majorarea prețului aplicat de cei care dețin stupi, a explicat  un apicultor din județul Giurgiu, potrivit RRA.

„Prețul a crescut, nu știu, să spunem efectiv de la un 25 lei per kilogram, vorbim la prețul cu amănuntul, preț pe care îl practică apicultorul, producătorul, până la un 30 poate, în unele cazuri un pic mai mult, pe kilogram. E posibil ca procesatorii să nu aibă efectiv de unde acumula cantitățile pentru care au și ei contracte la rândul lor și vor oferi producătorului român un preț corect”.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru celulele creierului. Un ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private