Sari la conținut

De ce să NU mănânci alimentele zaharoase la micul dejun. Dr. Cezar: Sunt cele mai nocive lucruri  

mic dejun sanatos
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce sa mananci la micul dejun ca sa ramai hidratat

De ce să NU mănânci alimentele zaharoase la micul dejun. Noile cercetări arată că alimentele zaharoase la micul dejun, carnea procesată și băuturile îndulcite artificial și cu zahăr ne îmbolnăvesc mai degrabă creierul de boli neurodegenerative, precum scleroza multiplă, demența și boala Parkinson, dar și inima și alte organe.

Dr. Cezar a identificat glutenul și anumite uleiuri ca fiind potențiali declanșatori ai inflamației din corp. Vorbim despre un cocktail extrem de toxic cu care ne biciuim organismul zi de zi, fără a ne gândi prea mult la consecințe. Asta, chiar dacă o astfel de dietă ne fură ani buni din viață. Motivul? Aceste alimente creează dependență.

„Un semn foarte important că avem inflamație în organism, pe care eu îl simt, că se întâmplă și eu să mai greșesc, trec și eu în mediul ăsta social. Ok, am mâncat pizza. Am simțit că mi se înfundă nasul, mi-au crescut mucozitățile, a crescut inflamația. Și asta, pe seară și a doua zi, m-am trezit cu nasul înfundat, zic, opa, am făcut legătura. Stai să vezi tu că nu mai mănânc pizza de acum două luni. În cazul meu, glutenul, dar și, cred că, uleiurile alea. Deci, cele mai nocive lucruri care produc inflamație sunt uleiurile, uleiurile de floare la soarelui, pentru că e presat, prăjit”, a explicat Dr. Cezar într-un clip, pe Facebook.

Dr. Cezar: când mănânc o pâine cu maia, nu am aceleași simptom

paine cu maia
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

„Acest proces de coacere, de prăjire, e agresiv. Atunci când mănânc o pâine cu maia, nu am aceleași simptome. Deci, mă gândesc că glutenul.. și lumea face pizza, nu stă să facă cu maia pizza, vă dați seama. Brânzeturile, lactatele ar mai putea cauza inflamație, cam asta cred că a fost în cazul meu în situația respectivă. Faceți un post negru, nu mai mâncați nimic o zi sau mâncați ceva foarte lejer să vedeți cum trec simptomele și faceți legături. Luați și un oțet de mere, eventual, uleiul de măsline ajută la decongestionarea căilor aeriene pentru cei care sforâie. Eu îmi dau seama că am greșit când primesc reclamații a doua zi că am sforâit. Deci sforâitul înseamnă inflamația căilor respiratorii și pleacă din intestine”, adaugă Dr. Cezar.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel