De ce să nu mănânci niciodată pește prăjit

De ce să nu mănânci niciodată pește prăjit
De ce să nu mănânci niciodată pește prăjit

Din unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, peștele se poate transforma într-un adevărat inamic al sănătății dacă îl prăjești. După cum susțin medicii americani, consumul frecvent al acestui produs poate provoca accidente vasculare cerebrale.

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Alabama, care au încercat să elucideze misterul numărului foarte mare de decese din cauza accidentelor vasculare în Alabama în comparație cu alte regiuni din SUA, au ajuns la concluzia că peștele prăjit ar putea fi de vină.

Conform statisticilor, incidența accidentelor vasculare cerebrale este în acest stat de 125 la 100.000 de persoane, în timp ce în restul teritoriului SUA raportul este sub 98 de accidente la 100.000 de locuitori.

Mai exact, locuitorii din Alabama mănâncă pește prăjit de cel puțin de două ori pe săptămână, el făcând parte din meniul tradițional în acest stat american.

În afara locuitorilor din Alabama, sunt pasionați de peste și vecinii lor din Arkansas, Georgia, Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord si Sud și Tennessee. Ei constituie așa-numita “centură a accidentelor vasculare cerebrale”, întrucât pe teritoriul acestora incidența problemelor cardiovasculare este cu 30% mai mare decât în celelalte state americane.

Prin urmare, Asociația Americana a Cardiologilor recomandă renunțarea la peștele prăjit în tigaie și consumul acestui aliment nu mai frecvent de 2-3 ori pe lună.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox