miercuri, martie 22, 2023

În tradiția englezească ceaiul nu se consumă fără lapte. Acesta este adăugat în ceașcă de fiecare dată și, cu toate că pare un obicei curios, se pare că are un argument puternic. Iată de ce se adaugă lapte în ceai și care este efectul uimitor asupra întregului organism!

Anumite tipuri de ceai au un conținut ridicat de taninuri, substanță care inhibă absorbția fierului în organism. Laptele este folosit pentru a opri acest proces. De ce se adaugă lapte în ceai și cum împiedică acesta efectul taninurilor?  Taninurile se atașează de proteinele din lapte, astfel, organismul poate absorbi fierul din alimentele consumate, chiar dacă beți aceste ceaiuri în timpul mesei.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

Iată cum funcționează acest proces de inhibare a taninurilor cu ajutorul proteinelor din lapte, explicat de Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice.

„Argumentele din spatele obiceiurilor
DE CE englezii pun lapte în ceai? Ca să blocheze efectul taninurilor!
Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă și vinul roșu. În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă ceaiul negru are un inconvenient: blochează absorbția fierului. O ceașcă de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

Ceaiul negru este cel mai puternic inhibitor al absorbției fierului, efect pe care ceaiul verde sau cafeaua nu îl are.

Cum putem scăpa de acest inconvenient? Punând lapte în ceai, după metoda englezească🥛Taninurile se vor lega de proteinele din lapte și în felul acesta fierul rămâne neafectat😜 Altă soluție ar fi să evităm să bem ceai atunci când consumăm produse bogate în fier: carne, pește, ficat, legume cu frunze verzi (spanac, pătrunjel)”, explică Mihaela Bilic, nutriționist, pe Instagram.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private