marți, august 16, 2022

De ce se umflă picioarele vara. Numeroase persoane acuză dureri şi edeme la nivelul membrelor inferioare odată cu venirea verii iar cauzele acestora pot varia, de la alimentaţia nepotrivită, la lipsa de mişcare şi chiar anumite afecţiuni ascunse ale inimii.

Insuficienţa veno-limfatică este un alt factor care poate duce la senzaţia de picioare grele ca plumbul, cu vânătăi şi umflături. Statisticile arată că mai mult de un sfert dintre români se confruntă cu această problemă.

Te-ar mai interesa: Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest...

Femeile sunt însă mai predispuse să facă insuficienţă venoasă în comparaţie cu bărbaţii, raportul de incidenţă fiind 80-20, potrivit studiului VeinConsult.

Dacă nu este tratată, insuficienţa venoasă cronică poate duce la complicaţii, cum ar fi apariţia varicelor sau instalarea tromboflebitei superficiale ori profunde – o afecţiune a sistemului cardiovascular caracterizată prin inflamaţia venelor însoţită de formarea de cheaguri de sânge

”Căldura duce la dilatarea venelor iar sângele va circula mai greu din picioare spre restul corpului,” explică Bogdan Goga, fizioterapeut, pentru digi24.ro.

Te-ar mai interesa: RUNE, mesaj important pentru trei zodii. Voropchie...

De asemenea, umflarea picioarelor poate fi o consecinţă a suferinţelor cardiace sau renale, motiv pentru care persoana care se confruntă cu astfel de neplăceri trebuie să se adreseze medicului pentru a afla cauza exactă. În cazul insuficienţei cardiace persoana se va adresa unui cardiolog sau chirurg cardiovascular, iar în cazul insuficienţei venoase este recomandat consultul unui medic fizioterapeut.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre sindromul morții subite! Dr. Ciuho...

Soluţii pentru picioarele umflate

Pentru a preveni sau ameliora durerile şi umflăturile picioarelor, sunt recomandate exerciţiile fizice efectuate periodic, chiar şi la locul de muncă, drenajul limfatic – creşte fluxul circulaţiei limfatice şi diminuează edemele – , aplicarea de creme, unguente sau spray-uri pe bază de heparină, care au efect anticoagulant, evitarea expunerii prelungite la soare, purtarea încălţămintei confortabile şi evitarea statului picior peste picior.

Te-ar mai interesa: Zodii lovite de karma. Urania: Blocaje care dau bă...

De asemenea, specialiştii recomandă o soluţie extrem de simplă, dar frecvent neglijată şi subestimată, pentru ameliorarea edemelor picioarelor. Aceasta constă în odihna cu gambele ridicate la 5-15 centimetri faţă de restul corpului, pentru a favoriza circulaţia venoasă.

Pe lângă aceste reguli, este necesară o alimentaţie bogată în fructe şi legume care conţin vitaminele C şi E, hidratare cu minimum 2 litri de apă zilnic, evitarea consumului excesiv de alcoolul şi fumatul.

Te-ar mai interesa: Ești mereu furios, supărat, stresat? Calmează-ți n...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private